SEGRE
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi recent en humans, publicat a la revista científica 'Antioxidants', ha descobert que el consum de raïm protegeix contra els danys causats pels rajos ultraviolata (UV) a la pell.

Així, els subjectes de l’estudi en van mostrar una més resistència a les cremades solars després de consumir 2,25 tasses de raïm al dia durant dos setmanes. A més, els qui mostraven resistència als rajos UV van demostrar perfils microbiòtics i metabolòmics únics que suggereixen una correlació entre l’intestí i la pell.

Es creu que els components naturals coneguts com a polifenols presents en el raïm són els responsables d’aquests efectes beneficiosos, de manera que aquest nou estudi reforça les investigacions anteriors en aquest àmbit.

En aquesta investigació amb 29 voluntaris humans, els científics van examinar l’impacte del consum de pols de raïm sencer --equivalent a 2,25 tasses de raïm al dia-- durant 14 dies contra el fotodiagnòstic de la llum UV. La resposta de la pell dels subjectes a la llum ultraviolada es va mesurar abans i després de consumir raïm durant dos setmanes, determinant la dosi llindar de radiació ultraviolada que induïa un enrogiment visible després de 24 hores: la dosi mínima d’eritema (MED). A més, es va realitzar una anàlisi metabolòmica del microbioma intestinal i de mostres de sang i orina.

Finalment, un terç dels subjectes va demostrar resistència als rajos UV després del consum de raïm, i aquests mateixos subjectes van mostrar diferències significatives en el microbioma i el metaboloma en comparació amb els quals no van respondre. En particular, els mateixos tres metabòlits urinaris es van reduir en el grup resistent als rajos UV. Un metabòlit en particular (la D-2-desoxirribosa) és un fort indicador de la reducció del dany del sol i suggereix perfils genètics únics de rellevància per a la medicina personalitzada.

A més, tres dels subjectes resistents als rajos UV van mostrar una resposta duradora en la qual la protecció contra els rajos UV es va mantenir després de tornar a no consumir raïm durant quatre setmanes més. Aquest estudi proposa que un segment de la població és capaç de resistir a les cremades solars després del consum de raïm, i que existeix una correlació entre l’eix intestí-pell i la resistència als rajos UV.

"Que el teu aliment sigui la teua medicina i la medicina sigui el teu aliment’ es remunta a l’època d’Hipòcrates. Ara, després de 2.500 anys, com exemplifica aquest estudi en humans realitzat amb raïm de dieta, continuem aprenent la realitat d’aquesta afirmació", conclou l’autor principal de l’estudi, John Pezzuto, de la Western New England University de Springfield (Estats Units).

tracking