SEGRE
Hola, Disney; tremola, Netflix

Hola, Disney; tremola, NetflixSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des d’aquesta columna els he anat explicant totes les novetats del sector de la tecnologia, però des de fa uns mesos he dirigit el focus a les noves formes de consum de continguts multimèdia. Els he explicat com apareixia Spotify, es feia amo i senyor del sector i com apareixien com bolets nous actors per intentar desbancar-lo: Apple Music, Google Play, Deezer o el mateix YouTube, entre d’altres.

També els he explicat com apareixien noves formes de mirar la televisió, com Waki TV o Netflix. I que quan Netflix semblava dominar el pagament per a sèries, apareixia HBO, Yombi o YouTube Premium per mirar d’emportar-se part del pastís. I ara, quan semblava que teníem el mapa mitjanament organitzat, apareix un actor completament inesperat. Coses de la xarxa, suposo.

Disney, la mítica marca que ha acompanyat milions de persones durant la seva infantesa i joventut, compra el conglomerat 21st Century Fox. Compra, per 71 mil milions de dòlars, l’empresa i tots els seus productes i serveis. Què significa això? Que Disney, entre moltes altres coses, passarà a ser un competidor extremament fort per a les marques que treballen en el món del consum de vídeo en streaming . I Netflix i HBO tremolen.

Tremolen perquè Disney comptarà amb la gran majoria de produccions cinematogràfiques i dels drets d’explotació d’aquestes: cal recordar que tant Netflix com HBO tenen als seus catàlegs títols que ara pertanyen a Disney. Així, aquestes plataformes es podrien quedar en breu sense sagues com Marvel o Star Wars, per exemple.

Però no només tremolen per la possible pèrdua de drets d’emissió, sinó perquè, de ben segur, Disney traurà en breu un servei de pagament similar que tindrà, òbviament, milers de títols de pel·lícules i sèries, molts milers més que el que Netflix o HBO s’haurien pogut imaginar mai.

Podran sobreviure aquestes plataformes sense els títols que ara gestionarà Disney? Encara que no és segur que perdin els drets, els costarà competir-hi. Per moltes produccions pròpies que facin, que cada cop són més, Disney parteix d’un catàleg immens.

Hola, Disney; tremola, Netflix

Hola, Disney; tremola, NetflixSEGRE

tracking