SEGRE
429433_2.jpg

429433_2.jpgROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients: Per al farcit 6 maduixes, pell de taronja, 50 g de nata, 1 fulla de gelatina, 1 vas d’aigua, 1 cullerada de sucre; una cullerada de iogurt; anís estrellat mitja branca de canyella; vinagre balsàmic; rom. Per a la cobertura i la decoració 70 g xocolata al 70% cacau; 1 fulla gelatina; 10 ml de nata; ametlles cobertes de xocolata amarga; 1 maduixa; fulles de menta

Aquest pastís o bescuit de xocolata amarga és una mica elaborat si el volem farcir, però es pot fer en dues etapes: el dia abans es pot preparar el bescuit, i el farcit i la cobertura es pot fer el dia que ens el vulguem menjar.

Elaboració:

Preescalfar el forn a 160 ºC. Dissoldre al microones la xocolata amb la llet, vigilant que no es cremi, i mesclant fins que quedi homogeni. Barrejar el llevat amb la farina. Batre la mantega (que haurem deixat temperar prèviament) amb el sucre, fins que quedi esponjosa. Afegir a poc a poc els ous, un a un, juntament amb una mica de farina, i remenar vigilant que no es talli la mescla. A continuació afegir la xocolata fosa (si s’ha refredat, tornar a escalfar perquè sigui líquida) i barrejar; acabem d’afegir la farina tamisada, un raig de rom i els pistatxos molts, més un parell de pistatxos a trossets, i homogeneïtzar amb cura. Untar uns motlles alts amb una mica de mantega i afegir pols de farina tamisada; omplir els motlles fins a 2/3, i coure al forn entre 45 minuts i una hora. Comprovar la cocció punxant amb un ganivet: està cuit quan surt sec. Deixar refredar. Ha de quedar esponjós.

Preparació del farcit de mousse de maduixa:

Posar la fulla de gelatina en aigua per estovar-la. En un cassó es posa mig vas d’aigua i el sucre, i es fa bullir. Apartar i afegir l’anís estrellat, la canyella, pell de taronja i una mica de vinagre balsàmic; tallar les maduixes a quarts i afegir-les. Deixar reposar una estona, fins que es refredi. Traure les maduixes del xarop i triturar-les bé; passar-les pel colador xinès per eliminar les llavors. Mesclar la nata amb el sucre i muntar-la. També es pot comprar nata ja muntada i dolça. Posar una cullerada de iogurt en un cassó i escalfar una mica; afegir la fulla de gelatina, desfer bé i apartar del foc. Afegir la polpa de les maduixes, un raig de rom i acabar de barrejar. Incorporar la nata i mesclar amb cura per homogeneïtzar. Deixar a la nevera una estona.

Ara farcirem el pastís:

Cal fer un forat al centre, ajudant-nos d’una cullera i vigilant de no trencar el bescuit. A continuació, s’ha de posar la mousse de maduixa i deixar-la a la nevera una estona, fins que espesseeix.

Mentrestant prepararem la cobertura:

Posar la gelatina a estovar en aigua. Desfer la xocolata amb una mica de nata (o llet), al bany maria o al microones, amb molta cura. Quan estigui líquida s’haurà d’apartar del foc i deixar-la refredar fins a 60 ºC. En aquest punt, és el moment d’afegir la gelatina ben escorreguda, i mesclar-ho fins que es disolgui. Ara s’ha de deixar refredar una mica més, fins a uns 30 ºC. Abans que solidifiqui cal posar la cobertura sobre el pastís, deixant que llisqui una mica pels costats. Ens podem ajudar d’un ganivet per allisar la superfície. Si la xocolata no està líquida no s’estendrà be. Deixar que s’acabi de refredar.

tracking