SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Trigèmins. Un dels cellers més emblemàtics del Penedès, Juvé & Camps, acaba de presentar la seva nova col·lecció Milesimé Parcelarios, tres escumosos que interpreten el terroir amb un toc mediterrani i l’experiència de la centenària casa que té els seus orígens a finals del segle XVIII.

Milesimé Xarel·lo 2017, Milesimé Chardonnay 2018 i Milesimé Blanc de Noirs 2018 pinot noir conformen un trio en el qual sòl, varietat i any climàtic mostren la seva sinergia més pura en termes d’equilibri i elegància, senyals d’identitat de la casa. Aquesta col·lecció de grans reserves només s’elaborarà en anys excel·lents, moments en els quals la collita arriba a un estat òptim i incomparable: “Només quan l’anyada ens entrega els seus millors raïms és quan elaborem Milesimé, un regal de la natura que interpretem sent fidels al terroir i a l’estil Juvé & Camps”, explica l’enòleg de la casa, Toni Cantos.

Així, les corresponents a 2017 i 2018 són les collites escollides per llençar la col·lecció, al ser anys extraordinaris en què es van donar les condicions ideals en cadascuna de les parcel·les d’on surten aquests escumosos.

En el cas del cava que proposem avui, el Milesimé Blanc de Noirs 2018 pinot noir, prové de la zona denominada Rieral, de sòls de gres i calcària a 191 metres i orientada a l’oest. La collita va requerir la màxima cura per preservar la identitat d’aquest delicat raïm i per obtenir una maduresa que s’expressa en el cava amb un caràcter vivaç i autèntic, amb un accent únic.

El resultat és un escumós daurat que, al rebre el reflex de la llum, mostra la tonalitat del pinot noir. Al nas destaquen les notes de fruites blanques i d’os que s’envolten d’atractives aromes a baies vermelles i cireres, mel de flors i una alegre punta cítrica que desperta la curiositat per beure’l.

A la boca torna a aparèixer la fruita vermella en el seu punt i el conjunt és un cava cremós, mineral i fresc, i també intens. Una gran proposta per a les festes que estan a punt d’arribar.

tracking