SEGRE
amics. Els joves utilitzen les xarxes socials per seguir en contacte amb els amics a diari.

amics. Els joves utilitzen les xarxes socials per seguir en contacte amb els amics a diari.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

WhatsApp i Telegram són dos aplicacions bàsiques en una relació de parella. Així ho desvetlla un estudi recent de la companyia tecnològica Asus, que afirma que el 73% dels joves espanyols enquestats es comuniquen principalment a través de les eines de missatgeria instantània amb la seva parella. Solament un 26 per cent prefereix utilitzar les trucades telefòniques com a via principal de comunicació. L’edat marca la diferència, ja que el 88% dels joves d’entre 18 i 25 anys admet parlar amb la seva parella més d’un cop al dia, davant del 77 per cent de les persones d’entre 26 i 35 anys. L’experta en coaching i relacions humanes Eva Garcés assenyala que “els joves han crescut convivint amb unes tecnologies que cada any que passa permeten més possibilitats de connexió. Per contra, aquestes generacions tenen més dificultat per relacionar-se i establir relacions duradores”.

Segons aquest estudi, publicat el passat mes de novembre, el 74 per cent dels joves d’entre 18 i 35 anys es comunica a diari amb els seus amics a través de dispositius electrònics, convertint-se així en la principal via de comunicació entre els joves. Igualment destaca el temps que inverteixen els joves espanyols en el seu ús, ja que el 42% reconeix utilitzar-los més de dos hores al dia per parlar amb els seus amics.

Les aplicacions de missatgeria instantània, com el WhatsApp, són l’eina de comunicació favorita per als més joves amb un 85 per cent, seguida per les xarxes socials amb un 9 per cent i les trucades, amb un 6 per cent.

L’ús que es fa de les xarxes socials també va lligat a les relacions amb els amics, ja que segons l’estudi d’Asus, un 53 per cent dels joves les utilitza per mantenir-se al dia del que fan els seus amics. Destaca el consum entre les dones, un 62 per cent les utilitzen amb freqüència, mentre que solament el 44 per cent dels homes ho fan. En aquest sentit, l’ordre s’inverteix quan parlem d’utilitzar les aplicacions i les xarxes socials per lligar o conèixer gent nova. Un 10 per cent dels nois afirmen utilitzar aquest tipus d’aplicacions, mentre que solament un 4 per cent de les dones ho fan.

Garcés explica que “el naixement de les xarxes socials ha modificat la manera de relacionar-se i, sense cap mena de dubte, els més joves són els que experimenten més aquest canvi”.

amics. Els joves utilitzen les xarxes socials per seguir en contacte amb els amics a diari.

amics. Els joves utilitzen les xarxes socials per seguir en contacte amb els amics a diari.SEGRE

tracking