SEGRE
mare i filla. Les autores del blog són les Esperanza Porta i Maria Gacia.

mare i filla. Les autores del blog són les Esperanza Porta i Maria Gacia.HELENA VALLÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“La mare sempre ha estat molt manetes i em va transmetre la passió per les labors; després jo vaig introduir-la al món del patchwork i ara les dos en som unes fans”, explica Maria Garcia, coresponsable de mihogardepatchwork.blogspot.es juntament amb la seua mare, Esperanza Porta.

“El patchwork ens permet ser molt més creatives que amb el punt de creu, per exemple, ja que no es tracta de seguir un patró sinó de fer volar la pròpia imaginació.” La voluntat del blog, inaugurat ara fa cinc anys, compta amb més de 200 articles i 700.000 visites de tot el món, sobretot d’Espanya i dels Estats Units. “El blog no està pensats com un manual sinó com una mostra del que fem i una manera de compartir i fer xarxa amb altres persones aficionades a crear tota mena d’objectes amb diferents tipus de teles”, explica l’Esperanza.

Una de les comunitats de referència internacional del patchwork són el poble Amish nord-americà, ancorat en un món pretecnològic, el seu estil tradicional country és un dels que més les caracteritza. “Nosaltres fem moltes coses amb feltre, un teixit que no és gaire habitual en les labors de patchwork, però a nosaltres ens agrada molt” confessa la Maria. Country i Shabby chic serien dos estils amb els quals se senten còmodes, però el que realment prioritzen és el passar-ho bé i aplicar-ho a tot tipus d’objectes.

“El que compartim al blog són peces que fem per a nosaltres, per decorar casa nostra o per regalar”, diu l’Esperanza, “el que busquem és donar idees i formar part d’una xarxa en la qual intercanvies propostes, patrons i solucions”. El que va començar com l’aparador d’una mera afició potser algun dia es convertirà en alguna cosa més important. De moment el que compta és enfilar l’agulla i penjar-ho a la xarxa.

mare i filla. Les autores del blog són les Esperanza Porta i Maria Gacia.

mare i filla. Les autores del blog són les Esperanza Porta i Maria Gacia.HELENA VALLÈS

tracking