SEGRE

2.0

Rayssa Karita Dourado: “L'èxit de Yod'in m'ha fet replantejar el meu futur professional”

RAYSSA KARITA DOURADO “L’èxit de Yod’in m’ha fet replantejar el meu futur professional”

RAYSSA KARITA DOURADO “L’èxit de Yod’in m’ha fet replantejar el meu futur professional”RAYSSA KARITA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lleidatana Rayssa Dourado té en aquests moments milions de seguidors a diferents xarxes després que decidís penjar-hi vídeos que tenen com a protagonista Yod’in, una figureta infantil inspirada en el mític Yoda de Star Wars. Aquest entranyable personatge de color verd és el protagonista de diversos vídeos gravats en situacions quotidianes, la majoria de les quals acaben robant una rialla als internautes.

Rayssa, d’on surt la idea de fer vídeos a les xarxes amb el Baby Yoda o Yod’in?

A mi sempre m’han agradat les series i pel·lícules de ciència-ficció. Star Wars va formar part de la meva infantesa, i per això quan va sortir la sèrie The Mandalorian no me la vaig voler perdre. I va ser allí on vaig conèixer el petit Grogu, una versió “juvenil” del mestre Yoda. Em vaig enamorar d’aquest petit personatge de color verd. Llavors quan el vaig veure al Carrefour a la secció de joguines, no ho vaig dubtar ni un instant i me’l vaig comprar. A l’arribar a casa amb el ninot, els meus fills van tenir la brillant idea de fer vídeos amb ell i pujar-los a TikTok. I allà és on va començar aquesta aventura!

Per què es va enamorar d’aquest personatge?

Per la seva innocència i moneria. És molt cuqui i té uns ulls gegants preciosos.

Mentre ha anat penjant vídeos a les xarxes també ha anat modificant el nino original, per què?

Al principi feia vídeos amb el ninot original, però com tot, a l’hora de fer els vídeos, vam anar introduint coses noves i d’aquesta manera el ninotet també va anar evolucionant, fins a arribar a crear la identitat de Yod’in. Vaig veure que necessitava estar complert! No tenia cames ni peus, i per dins estava pràcticament buit. El fet de donar-li un cos va acabar de consolidar la seva personalitat.

A l’hora d’inventar-se les històries que protagonitza Yod’in, en què s’inspira?

En els meus fills! Però també en anècdotes i petites històries quotidianes que he anat vivint en el meu dia dia a través de persones del meu entorn.

Quina ha estat la història o vídeo que més seguidors ha aconseguit?

Uuuuf, n’hi ha diversos! Però potser destacaria el de la rentadora. En aquesta historieta el Yod’in vol fer una bugada, i acaba caient dins la rentadora. Aquest vídeo va marcar un abans i un després en tota aquesta història de les xarxes. Aquest vídeo va ser el que em va fer replantejar tot plegat pel gran èxit que va tenir.

Yod’in ha aconseguit tant d’èxit que vostè s’està plantejant deixar la seva feina. Realment li compensa?

La veritat és que amb molt d’esforç i dedicació, treballant dia rere dia i creant una comunitat a les xarxes, pot arribar a ser molt rendible. Nosaltres, de fet, ho estem assolint. Jo soc infermera, però a dia d’avui si vull deixar aparcada la meva professió una temporada i dedicar-me només a les xarxes ho puc fer i aquesta és la meva intenció a curt termini.

Quins plans de futur té per Yod’in?

Seguirem creant continguts fins a transformar-lo en un empresari d’èxit. Amb tot, el meu objectiu mes immediat és fer créixer la meva imatge personal com a influencer, a través del meu propi espai. Tinc canal a Youtube, perfil al TikTok i Instagram, i estic molt contenta amb tot el que he aconseguit. Ja faig col·laboracions amb marques i això es un gran primer pas!

S’ha plantejat crear vídeos amb algun altre personatge de Mandalorian?

No, això no m’ho he plantejat.

Creu que pot desplegar prou creativitat i il·lusió com perquè el Yod’in segueixi enamorant els seguidors que té a les xarxes?

I tant! El fet que tingui una personalitat pròpia ho fa possible, i fa que els internautes l’estimin i el vegin com un ésser fins i tot real. Això crea llaços! Tenim moltíssims seguidors que són molt fidels. Ells comenten, comparteixen i interactuen amb cada publicació, cada vídeo, cada història… És quelcom preciós! I no ho volem perdre!

tracking