SEGRE

Intel·ligència artificial per comprar online

Tots els estudis auguren un important increment de les compres en línia

Intel·ligència artificial per comprar online

Intel·ligència artificial per comprar onlineCREATIVE COMMONS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Any rere any l’e-commerce es transforma i avança. Després de l’apogeu del comerç electrònic durant la pandèmia, cada dia sorgeixen noves vies per aconseguir una millor experiència de compra. En aquest sentit l’empresa assessora en màrqueting online eComm360 ha donat a conèixer quines són les eines i solucions que seran clau durant 2023. I és que, segons alguns estudis publicats, s’espera que el 2025 les botigues en línia ja generin gairebé un 25% de les vendes totals al sector.

De la mateixa manera, el 2024 el volum de vendes arribarà fins a gairebé els 6,5 bilions de dòlars a nivell mundial. Pel que fa a Espanya, l’estat s’ha convertit en un dels quinze mercats més importants a nivell planetari pel que fa a vendes a l’e-commerce.

Tenint en compte aquest context, està clar que les compres online tenen molt de pes econòmic i, per tant, cal estar al corrent de les tendències del sector, especialment a nivell tecnològic per tal que el client pugui saber-ho tot del producte que opta a comprar. En aquest sentit, els experts estimen increments de fins a un 71% de les vendes a e-commerces, gràcies a la implantació de la realitat augmentada en les botigues en línia.

Aquesta tecnologia repercuteix en una connexió més gran amb el consumidor i en una experiència del client única i satisfactòria. Aquesta tecnologia obre tot un nou ventall de possibilitats a l’hora de mostrar els productes als consumidors abans de comprar-los. Per al 2023 l’e-commerce ofereix, en primer lloc, intel·ligència artificial. Es tracta d’una solució molt potent per millorar els serveis de qualsevol botiga en línia fins al punt de poder-los personalitzar.

Es recopilen dades que permeten fer recomanacions a l’usuari segons el seu comportament a la botiga en línia. D’altra banda, hem de tenir present que la intel·ligència artificial procura i enforteix la rendibilitat de les inversions, ja que permet optimitzar els motors de cerca i adequar els anuncis publicitaris segons els perfils dels clients.

El Social Media Shopping

Les xarxes socials tenen, cada dia més, un paper destacat en l’àmbit de la venda en línia. Les dues xarxes referents en aquest context són Facebook i Instagram, que van començar a implementar-lo a partir del 2020. Hi ha dades que confirmen que fins a un 64% dels usuaris d’aquestes xarxes socials ja havien comprat almenys un producte a través seu. Per aquest motiu, és clau implementar estratègies en aquest sentit per tal de no quedar-se enrere.

El mobile commerce

Segons alguns estudis, el 71,72% del trànsit que reben els llocs web d’e-commerce procedeix de dispositius mòbils. És una tendència ja consolidada. És primordial donar una atenció especial a l’experiència de compra que es dona en un dispositiu mòbil. La condició és que ha de ser una eina àgil i optimitzada per tal que realment es converteixi en una opció consolidada a l’hora de realitzar qualsevol compra online.

tracking