SEGRE

Els menors volen TikTok

La xarxa social xinesa és la més utilitzada per nois i noies d’entre 13 i 15 anys a nivell mundial

El perfil de l'usuari de TikTok

El perfil de l'usuari de TikTokAMANDA VICK

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’any 2022 els menors espanyols van passar 96 minuts al dia a TikTok, setze minuts més que l’any anterior, segons l’últim informe D’Alpha a Zeta, educant les generacions digitals, elaborat per Qustodio, una aplicació de control parental que permet administrar, supervisar i bloquejar la navegació dels fills a Internet. Segons l’esmentat estudi TikTok es consolida com la xarxa social preferida pels menors a Espanya, davant d’Instagram (56 min/dia), Snapchat (21 min/dia), Facebook (20 min/dia), Twitter (10 min/dia) i Pinterest (9 min/dia).

Més de la meitat dels nens espanyols (61%) passen una mitjana de 96 minuts diaris connectats a TikTok.

Es tracta de l’eina digital en què més minuts inverteixen, només superada pel videojoc Roblox (144 min/dia). D’aquesta manera, la xarxa xinesa amb vídeos curts i format en bucle s’imposa a d’altres, una tendència que no és exclusiva d’Espanya ja que TikTok és la reina global amb una mitjana d’ús de 107 min/dia, molt per davant de Snapchat (72 min/dia), Instagram (45 min/dia), Facebook (20 min/dia), Pinterest (16 min/dia) o Twitter (10 min/dia).

Qui fa servir TikTok? Nens o adolescents? Fins a l’any passat, la franja d’edat que liderava el temps mitjà a TikTok eren els usuaris de 10-12 anys amb una mitjana de 87 min/dia.

Tot i això, el 2022 van ser superats pels perfils de 13-15 anys, que van dedicar 97 min/dia a aquesta xarxa social.

Per gèneres, el 75% de les noies d’entre 13 i 15 anys utilitza TikTok, davant del 63% de nois de la mateixa edat. Les nenes d’aquesta franja inverteixen fins a 104 min/dia a la xarxa social dels vídeos verticals, mentre que els nens hi passen 88 min/dia.Segons l’informe de Qustodio, TikTok va ser, per tercer any consecutiu, la xarxa social més bloquejada per les famílies de tot el món.

Els pares espanyols van decidir bloquejar-la abans que altres plataformes com ara Snapchat, Facebook, Instagram, Twitter o Reddit.Per intentar evitar aquestes restriccions, TikTok ha implementat diversos canvis que pretenen reforçar la seguretat i la privadesa dels seus usuaris més joves. Així, l’any 2022 va augmentar l’edat mínima per fer retransmissions en directe dels 16 als 18 anys i recentment ha llançat diverses funcionalitats per a la gestió del temps, com l’obligació d’introduir un codi a l’app quan se sobrepassin els 60 minuts diaris.Eduardo Cruz, CEO de Qustodio, assegura que “als menors els encanta TikTok, però perquè puguin gaudir d’aquesta xarxa social amb seguretat és fonamental monitoritzar el temps que li dediquen i els continguts a què estan exposats.

Combinant les funcions d’eines de benestar digital amb les opcions natives de TikTok, les famílies ajudaran els seus fills a desenvolupar uns hàbits digitals equilibrats i milloraran la seva experiència a l’aplicació”.

tracking