SEGRE

Viure arrelat i amb seguretat interna

Algunes paraules tenen efectes sanadors en el desequilibri del txakra situat el perineu i el sacre

Viure arrelat i amb seguretat interna

Viure arrelat i amb seguretat internaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Per als ioguis, el cos té un circuit elèctric que està connectat entre si. És el que regeix el sistema energètic subtil del cos. Segons les escriptures iòguiques tenim 7 centres energètics alineats al llarg de la columna vertebral i tenim diversos milers de txakres menors repartits per tot el nostre cos. Aquests txakres menors són com estanys en els quals l’energia s’arremolina en els milers de camins pels quals el prana (energia vital) circula.

Es diu que tenim 72.000 nadis o meridians (camins). Sushumma n’és un i és el que transporta l’energia d’un txakra a un altre.

Avui us volem parlar de les qualitats que ens aporta mulhadara Txakra que és l’arrel i se’l localitza al perineu o a la punteta del còccix. El propòsit és el de sentir-nos segurs i l’autoconservació.

L’instint que en neix és el de la supervivència i la mera existència. L’element que el regeix és l’element Terra.

En el cos físic controla el sistema limfàtic, el sistema ossi, la glàndula de la pròstata, les glàndules suprarenals, el plexe del sacre, la bufeta, el sistema d’evacuació, les extremitats inferiors (peus, turmells, cames i pelvis), el nas, l’anus, el sistema inmunitari, els vasos sanguinis.

Està associat al sentit de l’olfacte. Sense olfacte la humanitat no hauria arribat fins aquí. Les glàndules que el regeixen són les adrenals, que ens mantenen alerta per si cal fugir o lluitar.

El desig d’aquest centre energètic és la seguretat. I la necessitat primordial és la certesa. La simbologia que ens aporta és la benvinguda a la família o comunitat. Les paraules clau que el defineixen són: energia, arrelament, encarnació, acceptació, supervivència, intuïció, seguretat.

Per equilibrar-lo: saber revitalitzar, tenir fe, ser tolerant, tenir tacte i esperit d’equip, amor, humilitat, flexibilitat i capacitat d’acceptació.

Les frases positives que l’equilibren son: “Jo sóc”, “existeixo”, “m’agrada viure”.

El simbolisme d’aquest centre vital és: la força vital, les nostres arrels i orígens, les nostres passions.

Muladhara és la vida física, les coses materials i la connexió a la terra.

Quan el tenim desequilibrat tenim por als canvis, por a l’èxit o al fracàs, por al rebuig, busquem constantment la seguretat absoluta, només fem que acumular béns materials, prestigi i estatus social.

Quan el tenim equilibrat vivim amb els peus tocant a terra, equilibrats, som realistes i concrets, tenim valentia, iniciativa, voluntat i esperit competitiu. Sabem dir la nostra i què hem de fer per arribar als nostres objectius.

A la imatge que acompanya l’article, us presentem una sèrie de ioga que ens aporta equilibri en aquest centre energètic.

Recomanem que respireu llarg i fondo en cada posició.

tracking