SEGRE

Desfent nusos

'Rollers' per treballar la flexibilitat i la mobilitat

Desfent nusosCórrer: l’esport més barat del món

Desfent nusosCórrer: l’esport més barat del mónSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una de les sensacions que ens provoquen benestar és la lleugeresa, no sentir-nos pesats. Alguns cops quan caminem o estem asseguts, sembla que la gravetat ens enfonsi cap al terra i ens vagi empegant els músculs i totes les articulacions. La musculatura funciona de manera òptima quan no hi ha zones amb contractures ni adormides. Malauradament, el cos humà té el vici d’utilitzar en excés alguns músculs mentre altres es mantenen dèbils. Això provoca l’aparició de nusos, habituals per exemple al voltant de les cervicals. Mentre es manté aquest nus el múscul no es pot activar correctament i s’acostumen a crear compensacions que normalment acaben generant dolor i males postures.

Les articulacions funcionen bé quan l’espai articular que hi hauria d’haver no està disminuït. El fet que la musculatura estigui descompensada complica aquesta situació i facilita el desgast del cartílag, que a dia d’avui és molt difícil de recuperar. La proposta que us presentem avui és la utilització d’eines que relaxen les membranes que recobreixen la musculatura i faciliten que tinguin una funcionalitat ideal. Són els anomenats aparells de relaxació miofascial. A nivell casolà es poden utilitzar pilotes de tenis o de golf a més de tubs d’escuma rígida o pvc. També resulta fàcil comprar productes específics a través de la pàgina web com Trigger Point® o Blackroll®.

En un estudi recent realitzat a Alemanya es va comprovar que utilitzant aquests elements el flux de reg sanguini a la zona tractada augmenta en més d’un 70% i perdura en més d’un 50% passats els 30 minuts. L’arribada d’aquests nutrients ajudarà a recuperar l’equilibri muscular. Des del nostre punt de vista, caldria enriquir la rutina d’exercici amb activitats d’aquest estil. Una opció molt interessant és practicar-ho abans de l’entrenament habitual. D’aquesta manera facilitarem que la pràctica d’exercici passi de llarg d’algunes zones del cos que el necessiten.

Llúcia Banyeres

Directora Tècnica EKKE

tracking