SEGRE
Celler vora el llac

Celler vora el llacMAS GARCIA MURET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El doctor Josep Lluís Garcia Ubis, reconegut anestesiòleg molt vinculat amb Llimiana, on va arribar als 9 anys d’edat, i que ens deixava el passat 11 de gener, com a bon fill de La Rioja havia covat sempre el somni de tenir un celler. En 1998 veia per fi com començava a acomplir-se, amb la plantació d’una petita vinya de macabeu per a consum domèstic, a la finca familiar del Mas Garcia Muret, antigament masia de Perejaia, vora l’embassament de Terradets. Al soterrani de la casa es conserven tres barriques de fusta de 4.000 litres (fetes el 1890) que donen fe de la tradició vinícola de l’indret, com a tota la conca de Tremp. En pocs anys, aquella explotació agrària nascuda amb un propòsit més sentimental que no econòmic o comercial ha esdevingut un celler de primera, amb ceps que ocupen una trentena d’hectàrees esglaonades des de ran de l’aigua fins gairebé als peus del poble de Llimiana, entre els 380 i els 750 metres d’altitud, que produeixen unes 80.000 ampolles d’uns vins que s’han guanyat ràpidament un gran prestigi entre els enòlegs i aficionats més exigents. A banda del tracte primorós del raïm i l’elaboració acurada del seu suc fermentat, ajuden a l’èxit aconseguit les condicions naturals del paratge on s’obté la selecta matèria primera: terreny argilós, humitat ambiental derivada de la proximitat del pantà, el contrast de temperatures entre el dia i la nit que afavoreix una lenta maduració, l’entorn boscós que impregna els gotims d’aromes forestals, el grau elevat d’insolació d’unes parades que miren al sud-oest, la protecció dels rigors climàtics que ofereix la serra del Montsec, fins i tot els ratpenats de la veïna cova dels Muricecs que cacen uns mosquits que així no cal eliminar amb insecticides i faciliten el conreu ecològic.

Ara es poden visitar el celler i les vinyes que l’envolten, així com la masia antiga i una capella del Roser (1763) restaurada, durant un parell d’hores i amb explicacions per part d’un membre de la família, rematant la singular experiència amb un tast de vins en una moderna galeria envidrada amb vistes espectaculars. Preu per persona: 12 euros. Reserves al 610 270 200 o 973 651 748. Possibilitat opcional d’arribar fins al celler en caiac, després d’una travessia d’uns vint minuts des de l’hotel Terradets.

CELLER GARCIA MURET Reserves: 610 270 200 o 973 651 748 A banda de la seva qualitat, els vins terroir de Mas Garcia Muret, fets només amb raïm de les vinyes pròpies, destaquen per la curiosa denominació amb què han estat batejats. A més del cabernet sauvignon que porta el nom de la finca, intens i expressiu, equilibrat i fruitós, un altre negre potent i complex, saborós, ecològic i mineral, és el syrah anomenat Muriac, que és com allà dalt designen els ratpenats. Un violaci ull de llebre amb regust de fruits vermells es diu Unua, que en esperanto significa el primer. La mateixa llengua universal ha servit per donar nom al Juna, que vol dir jove, un blanc fresc, sec i dolcenc. El rosat Colomina, aromàtic i lleuger, homenatja la senyora Pilar Muret Colomina, esposa del creador del celler.

Celler vora el llac

Celler vora el llacMAS GARCIA MURET

tracking