SEGRE
Sis rutes

Sis rutesJAUME BARRULL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Tàrrega va posar en marxa, just abans de l’estiu, un nou web (www.tarrega.cat/turisme) per donar a conèixer els nombrosos reclams de la ciutat als potencials visitants, així com la seva extensa oferta gastronòmica i hostalera. La iniciativa coincideix amb la reedició de 10.000 exemplars en paper d’un mapa turístic –disponible igualment a internet– que ha sigut actualitzat mitjançant la incorporació de codis QR i sis rutes culturals. Al mateix temps, s’ha habilitat una àrea de servei vora el riu Ondara, conegut pels targarins com el Reguer, destinada a autocaravanes, una modalitat alhora de transport i allotjament en auge.

Pel que fa al web previst com a portal o aparador digital, presenta un aspecte viu, dinàmic, acolorit i atractiu, amenitzat per moltes imatges gràfiques, desplegades també en una galeria fotogràfica, i enriquit amb una completa agenda d’actes. Respecte de la mitja dotzena d’itineraris que també s’hi proposen, igual que al mapa, es tracta de recorreguts a peu per alguns dels elements més destacats del patrimoni arquitectònic local, un dels quals hi afegeix els al·licients naturals, paisatgístics i panoràmics obtinguts amb l’ascensió al parc de Sant Eloi que domina des del cim d’un tossal allargant la trama urbana, com ara les romàntiques fonts monumentals restaurades no fa gaire. Els altres cinc són els següents: pou de gel i adoberia medieval, església de Santa Maria de l’Alba (amb els frescos de Jaume i Josep Minguell), el call jueu, una ruta industrial (museu de Cal Trepat, antiga farinera Balcells, estació de tren amb la grua restaurada fa poc al moll de càrrega, premses d’oli i vi) i una ruta modernista que inclou diversos edificis construïts en aquest estil actualment tan apreciat, com les cases Sobies, Càrcer, Bergadà, Sàrries, Maginet, Maimó o Segarra, la seu de la Cambra de Comerç o la ja esmentada farinera Balcells.

Entre els espais d’especial interès indicats a la pàgina electrònica i al mapa imprès, figuren també la cèntrica plaça del Carme o l’abans al·ludit parc del Reguer, esdevingut un segon pulmó verd de la capital de l’Urgell, juntament amb el de Sant Eloi ja glossat. S’hi reflecteixen també les traces del sender GR-3 i dels camins ignasià i compostel·là al seu pas pel municipi.

Sis restaurants

La llista de serveis al nou web targarí i al mapa turístic reeditat, conté una relació d’hotels i d’uns quaranta establiments gastronòmics, entre comerços especialitzats, sobretot pastisseries i restaurants. Posats en el compromís d’haver-ne de recomanar algun, val la pena assegurar la jugada triant entre els sis següents:

  • LA CAVA, c/ Mestre Güell, 15, 973311380
  • NÍAM (antic Lalà), c/ Sant Roc, 17, 973809237
  • EL CELLER DE L’ARTISTA, c/ Joan Maragall, 7, 973310014
  • HOTEL PINTOR MARÇÀ, av. Catalunya, 112, 973501516
  • ARTAPÀ GASTROBAR, c/ Major, 14, 973310327
  • EL GAT (fundació Alba), passeig Onze de setembre, s/n. 973314299
Sis rutes

Sis rutesJAUME BARRULL

Sis rutes

Sis rutesJAUME BARRULL

tracking