SEGRE

Grans gormands

ES LLIUREN LES ACREDITACIONS DE BIB GOURMANDS, QUE SÓN L’ANTESALA DE LES ESTRELLES MICHELIN

Grans gormands

Grans gormandsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ja s’han lliurat les acreditacions Bib Gourmands als establiments de restauració que, segons els inspectors de la coneguda Guia Michelin, es considera que tenen una perfecta relació qualitat-preu. Aquesta distinció acredita que en els restaurants als quals se’ls dóna podrem gaudir d’un bon àpat per menys de 35 euros. Si mirem la quantitat de Bib Gourmands que hi ha a l’Estat, són molts més que els estrellats i, per tant, això ens dóna una idea que la Guia Michelin ha virat la seva política a preus més assequibles, que fan que la bona gastronomia arribi a totes les butxaques. El fet que el preu mitjà d’un restaurant amb estrella s’hagi situat a l’entorn dels 60-90 euros per menú i persona ha posicionat aquest directori de bona qualitat culinària en una llista percebuda com a elitista i classista, que l’ha allunyat d’altres llistes en les quals les classificacions parteixen de les valoracions dels usuaris.

El fet que la classificació d’un restaurant depengui de les valoracions subjectives de cada un dels usuaris que hi dinen o hi sopen ens pot semblar més o menys just. I, de fet, si un restaurant té mil valoracions negatives, segurament ja no hauria d’aparèixer a cap llista, però potser el filtre hauria de ser els mateixos criteris per a tothom i hauria d’estar elaborat per un conjunt d’experts, coneixedors d’aquest món.

La Guia Michelin va apostar per estendre la bona gastronomia a tothom i, sàviament, ha situat amb aquestes distincions –i també amb les recomanacions a la Guia– el bon savoire faire de molts professionals que cada dia es lleven amb la il·lusió de fer bona cuina i oferir bon servei.

Quan viatgeu, val la pena que utilitzeu aquest directori per trobar llocs de cuina excel·lent a tot tipus de preus, perquè els Bib Gourmands –o els recomanats– són establiments on podeu arribar a pagar menys de 20 euros per un àpat d’una grandíssima i extraordinària qualitat. Si els busqueu sense guia, trobareu aquests restaurants assenyalats amb en Bibendum –la mascota de Michelin mundialment famosa– llepant-se els dits i remarcat per un cercle vermell.

Ara que llegiu aquestes línies, s’han lliurat els Bib Gourmands del 2018, i tenim la sort de tenir catorze restaurants amb aquesta distinció i tretze de la província amb menció a la Guia i tres d’estrellats. Ens falta sumar-hi més restaurants i, des d’aquí, insto els inspectors a reconèixer moltes altres propostes al territori que mereixen aquesta valoració de qualitat en la seua proposta gastronòmica. Ara només haurem d’estar amatents que es renovi la Guia per a l’any vinent i esperem que puguem comptar amb alguna nova estrella o, si més no, s’ampliï la llista de restaurants recomanats.

Grans gormands

Grans gormandsSEGRE

tracking