SEGRE
Ingredients

IngredientsROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

INGREDIENTS 7 o 8 pomes; romaní; 200 g de mató; 50 g de mel; 0,5 l d’aigua; 150 g de sucre; una llimona; fruita seca: avellanes i pinyons.

Aquestes postres combinen el mató tradicional amb fruita seca, embolcallat amb làmines de poma i banyat amb una sopa del mateix fruit: un proposta fresca, suau i molt bona. La recepta és una variant d’una que vaig veure al programa Cuines de TV3.

Hem de preparar un almívar amb l’aigua i el sucre i posar-lo a bullir. Mentre es cou, pelar un parell de pomes i tallar-les en làmines molt fines, amb l’ajut d’una mandolina. Posar-les en un bol amb aigua freda i afegir una branca de romaní i suc de llimona.

Quan l’almívar ja estigui fet, afegir-ne una part sobre les làmines de poma (cal treure prèviament l’aigua), de manera que quedin cobertes, i deixar que es refredin.Quan sigui fred, treure el líquid, escórrer les làmines i reservar-les a la nevera.

La sopa de poma: tallem 5 o 6 pomes a quarts, traiem els cors i les passem per la liquadora, amb pell i tot. Eliminem l’escuma que queda a sobre amb una pala; afegim suc de llimona perquè no ennegreixi, i el posem en un pot al foc, fins abans que arribi a bullir; anem traient l’escuma fins a aconseguir que el líquid quedi net. Finalment el colem amb un colador de drap, afegim la resta de l’almívar i reservem a la nevera.

Treure les làmines de poma de la nevera i muntar-les a l’interior d’un motlle cilíndric metàl·lic o un de silicona, de manera que cobreixin els laterals del motlle; afegir al seu interior un parell o tres de cullerades de mató, al qual prèviament s’ha afegit fruita seca tallada a trossets, una mica de mel, i tanquem amb una altra làmina de poma.

Refredar a la nevera durant unes 5 o 6 hores.

Presentació: posem el farcit de poma i mató al centre d’un plat fondo i decorem amb pinyons i avellanes. Posem la sopa de poma en un gerro i ho portem a taula. Acabem el plat amb un raig de sopa de poma al voltant de les postres.

tracking