SEGRE
495930_2.jpg

495930_2.jpgROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ingredients 200 g de mató o brossat; 300 g de sucre; 350 g de farina; 120 g de iogurt; 3 ous; 120 ml d’oli d’oliva; ratlladura de llimona; una cullerada de llevat en pols

El cóc del brossat és fet amb una base de cóc de iogurt i brossat, altrament dit mató, per damunt. De fet, és com un cóc ràpid amb mató, típic de les terres de l’Ebre que vaig trobar en una revista que parlava del Delta, i prové de la pastisseria Conesa. Es prepara en tan sols 15 minuts, als quals n’hem de sumar 40 de cocció. Per a 4 comensals, escalfarem el forn fins a 150º i, mentre escalfa, separarem els rovells de les clares, i barregem els rovells amb 250 g de sucre, l’oli d’oliva, el iogurt, la ratlladura de llimona, la farina i el llevat. Es pot mesclar a mà o amb una batedora o robot de cuina.

A part, cal batre les clares fins a punt de neu i anar-les afegint a poc a poc a la mescla, fins que quedin ben incorporades. Normalment s’hi posa més mató del que vaig posar jo (perquè no en tenia gaire a casa). Untarem un motlle amb mantega i hi abocarem la massa la massa; afegirem per damunt el mató ben desfet i ho courem al forn durant uns 40 minuts. En treure del forn, ensucrarem amb sucre en pols i ho deixem refredar.

tracking