SEGRE
Ingredients

IngredientsROSA CABISCOL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En primer lloc preparem la crema de cafè: batem els ous amb el sucre, fins a obtenir una massa emblanquida; incorporem el midó o la maizena, i seguim batent. Quan estigui unificat, afegim la crema de llet i ho portem a coure. Cal coure fins que espessi, barrejant contínuament i vigilant que no apareixin grumolls; al final, afegir un rajolí de conyac o whisky. Deixem refredar una mica.

Abans que refredi del tot, afegim les fulles de gelatina prèviament dissoltes amb una mica de crema de llet tèbia o calenta. Homogeneïtzem i deixem temperar. Ha de quedar una crema espessa que es pugui posar en una mànega de pastisseria.

Mentre refreda, preparem les làmines de xocolata: dissolem la xocolata trencada a trossos, a bany maria o al microones. Si es fa al microones cal vigilar i anar donant tocs de 20-30 segons, per a que no es cremi.

Quan sigui líquida, l’estenem sobre una superfície freda i plana, deixant una làmina fina. Jo ho faig sobre un paper de forn, i ho deixo refredar a temperatura ambient. Abans que comenci a agafar massa consistència, ratllar per sobre una mica de pell de taronja, i portar al congelador per accelerar la solidificació.

Presentació:

Tallem la xocolata en rectangles d’uns 5×8 cm, aproximadament. No cal que siguin rectangles perfectes i si es trenca un angle tampoc passa res. N’hem de tenir tres per cada plat.

Posem la primera làmina de xocolata en un plat, i distribuïm per damunt unes maduixes tallades en làmines i després una capa de crema, mitjançant una mànega pastissera.

Posem una altra làmina de xocolata a sobre. Repetim el procés amb una segona capa. Al final ha de quedar a dalt la tercera làmina de xocolata. Servir tebi.

Aquestes postres, quan les proveu, us recordaran un cafè irlandès.

tracking