SEGRE
Amazon ataca el mercat musical

Amazon ataca el mercat musicalSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La guerra empresarial que es lliura de manera implacable a la xarxa té, des de fa uns anys, un nou gran competidor. Jeff Bezos, que a mitjans dels anys 90 va obrir una petita llibreria, ha acabat esdevenint una figura clau en l’ecosistema d’Internet. Amb el temps, va obrir Amazon, una botiga online per aprofitar la potència de la xarxa per vendre l’estoc de la seva botiga. Era un avançat al seu temps. Amazon, amb els anys, s’ha convertit en una gran plataforma que pràcticament s’ha menjat gegants com eBay. Fa unes setmanes els parlàvem, en aquesta columna, de com Amazon feia el salt al món de les sèries audiovisuals per competir amb Netflix i l’HBO, entre altres canals i plataformes.

Uns mesos enrere, Amazon va sorprendre tothom anunciant que tenia la intenció de fer el salt al món de la música en streaming, allò que coneixem com a continguts sota demanda. La notícia que els presentem avui és que aquest servei ja és aquí, definitivament, al nostre país, sota el nom d’Amazon Music. És a dir, competència dura i directa a la gran plataforma musical, Spotify, i a la resta: Apple Music, Google Play o Deezer, entre d’altres. Amazon Music ofereix tota la música que l’usuari vulgui escoltar –asseguren que ja hi ha 50 milions de cançons– a través d’Internet, amb la possibilitat de descarregar els temes, sense publicitat i amb el mateix preu de sortida que Spotify, que serà de 9,99 euros mensuals, amb una promoció de sortida de trenta dies gratuïts per provar-ho.

Quin avantatge competitiu ofereix Amazon Music? D’entrada, la possibilitat de seguir formant part de l’univers Amazon, que inclou la botiga, la plataforma de sèries o els dispositius propis de la casa, com són les tablets Fire o el sistema Sonos per controlar els altaveus de casa. L’aplicació oficial està disponible per a tots els sistemes operatius de forma gratuïta, però no servirà de gaire cosa, si no som usuaris de la subscripció de pagament.

Aconseguirà Amazon fer-li ombra a Google durant la tercera dècada del segle? L’ambició de Bezos, que ja ha comprat el The Washington Post, no té límits.

Amazon ataca el mercat musical

Amazon ataca el mercat musicalSEGRE

tracking