SEGRE
Les extensions

Les extensionsSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa unes setmanes els explicàvem que les aplicacions per a mòbil cada cop són menys importants per a les empreses i per als usuaris, que redueixen el número d’apps als seus dispositiu i les que tenen acostumen a ser d’un mateix amo. No es tracta d’un tema d’utilitat sinó que els navegadors cada cop incorporen més utilitats que els aproximen millor a les mateixes aplicacions. Aquestes utilitats s’anomenen extensions. I ja les incorporen gairebé tots els sistemes de navegació. Serveixen per dotar, en la navegació per la xarxa, d’una experiència cada cop millor, amb millores que ens faciliten el dia a dia. Posem-ne alguns exemples. Poden fer captures de pantalla del navegador a través d’aplicacions dedicades a aquesta funció o, si volen, fer-ho a través d’una extensió que hem d’instal·lar i que automàticament ens oferirà la captura del que vulguem. Que volen convertir YouTube en una experiència gairebé cinematogràfica? Hi ha extensions que, quan reproduïm un vídeo, ens apagaran part de la pantalla, de manera que podrem gaudir dels continguts sense interrupcions. O potser tenen una pàgina web i volen saber quanta gent els visita en aquell moment.

Amb les extensions es converteix en una tasca tan senzilla com prémer al botó d’Analytics i conèixer totes les dades en temps real i els enllaços que millor funcionen a través d’un mapa de calor. Si fins fa poc la guerra era entre plataformes per veure quantes aplicacions tenien, aquesta guerra darrerament s’ha traslladat al món de les extensions. Fa poc, amb l’arribada de Windows 10, va aparèixer el nou Microsoft Edge, el navegador que havia de matar, figuradament, el vell Internet Explorer. Un bon munt d’usuaris va queixar-se de les poques extensions que incorporava i la resposta va arribar a les poques setmanes amb un grapat d’extensions per al nou navegador de Windows.

N’hi ha de tot tipus. Des d’eines que ens guardin les contrasenyes, que ens guardin pestanyes de navegació, que ens recomanin articles d’Amazon fins a gestors d’articles per a poder llegir després. A les opcions del seu navegador hi trobaran les botigues d’extensions.

Les extensions

Les extensionsSEGRE

tracking