SEGRE
El fenomen ‘Fortnite’

El fenomen ‘Fortnite’SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les darreres setmanes potser han sentit aquest nom diverses vegades. O moltes, sobretot si tenen joves o adolescents al seu voltant –malgrat que des d’aquí ja he anunciat manta vegades que els jocs d’ordinador no són ni molt menys exclusius de joves–. Fortnite, en la seva versió Battle Royale, s’ha convertit en un gran fenomen mundial, com ho van ser al seu moment Minecraft, Clash of ClansPokémon Go. Però què és Fortnite i per què ha agafat tanta volada? Es tracta d’un joc del gènere de supervivència on el jugador haurà d’aconseguir ser l’últim jugador viu de la partida. L’objectiu no és senzill, ja que fins a 100 jugadors competeixen alhora per aquest títol en un mapa gegant que es va reduint a poc a poc, de manera que obliga els jugadors a trobar-se i competir per veure qui sobreviu. A més, i ara potser hi recorden tics de Minecraft, els jugadors poden construir diversos elements en l’escenari per protegir-se o agilitzar els seus moviments. No hi esperin ni grans gràfics ni efectes espectaculars.

El joc es caracteritza per ser d’estètica antiga. A la jugabilitat i competitivitat naturals del joc se suma el fenomen youtuber, que ha rellançat el joc a nivells estratosfèrics. Per posar-hi xifres, una partida protagonitzada youtuber pel més popular de l’estat, ElRubius, va tenir més d’un milió d’espectadors en diversos moments de la retransmissió en viu. A data d’avui ja en suma més de 15 en total.

És un joc completament gratuït, dels anomenats free-to-play. Se’l poden descarregar i començar a jugar-hi. Això sí, per avançar a certs nivells, personalitzar els seus protagonistes o aconseguir armes especials o més potents que les dels rivals, hauran de passar per caixa i realitzar micropagaments. I és rendible econòmicament? Fornite té milions de jugadors arreu del món i uns guanys que a finals del 2017, quan encara no havia assolit l’estatus de fenomen mundial, s’apropaven als 150 milions de dòlars. Vostès mateixos.

A principis d’any es va publicar el joc per a mòbils, i segons alguns mitjans especialitzats, en un mes va aconseguir generar uns altres 25 milions.

El fenomen ‘Fortnite’

El fenomen ‘Fortnite’SEGRE

tracking