SEGRE

Una eina per enviar una carta al seu jo del futur

Hola, jo del futur!

Hola, jo del futur!SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ara que hem iniciat una nova dècada, segurament han tingut una estona per fer balanç de com han anat els darrers deu anys. Molts deuen haver mirat enrere i es deuen haver vist al cap dels anys, una dècada més joves i potser amb més cabell, mirant el seu jo del 2020, i deuen haver pensat si aquell vostè del 2010 hauria endevinat com li han anat les coses avui dia. Els pensaments i somnis que tenia i les previsions de salut, feina i amistats.

Què donarien ara per tornar deu anys enrere i escoltar les previsions que es feien llavors i fer balanç? Preveient que la màquina del temps encara no l’hem acabat d’inventar, avui els faig una altra pregunta. Per què no ho diuen directament al seu jo del futur? Sembla de ciència-ficció, però no ho és. A la xarxa hi trobem una eina, una plataforma, que ens permet parlar directament amb nosaltres mateixos d’aquí a uns anys. No, no és literal. Quan els dic parlar, em refereixo que avui poden escriure un correu electrònic que el seu jo del futur rebrà d’aquí a uns quants anys.

L’eina en qüestió es diu Futureme i és extremament senzilla. Es tracta d’escriure un correu, tan llarg com vulguin, i seleccionar quan volen rebre’l a la seva safata de correu electrònic. Per defecte poden escollir fins de tres a cinc anys, però ho poden ampliar de forma manual fins als 50 anys, malgrat que no els recomani aquesta opció.

Futureme és una eina que ja té uns quants anys, però mai és tard per utilitzar-la. De fet, avui hi ha usuaris que comencen a rebre els seus propis correus que es van enviar anys enrere. El resultat els pot resultar molt inspirador per quan els arribi, ja que no recordaran ni haver-la escrit. I potser, d’aquí a uns anys, els falta algú, que serà vostè mateix, que els digui que ho estan fent bé, que han aconseguit els seus objectius de vida o que els somnis que tenien s’han anat complint.

De totes maneres, i tornant a l’inici, des d’aquest espai estaré atent per si surt alguna eina que ens permeti parlar amb el nostre jo del passat. Quan això passi, els aviso!

Hola, jo del futur!

Hola, jo del futur!SEGRE

tracking