SEGRE
Tornem-hi, FaceApp!

Tornem-hi, FaceApp!SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Fa uns mesos, en aquesta mateixa columna, els vaig parlar d’una aplicació que es va popularitzar molt ràpidament: FaceApp. Els usuaris hi importaven una fotografia seva i l’aplicació, a través de sofisticats algoritmes d’intel·ligència artificial, els transformava en persones d’edat avançada. A la gent li feia gràcia veure’s com seria de gran, com era possible que envellís.

Avui, la mateixa aplicació ha tornat als primers rànquings de popularitat perquè ha aplicat un altre filtre i podem jugar un altre cop amb les nostres fotografies. Aquesta vegada ens proposa transformar-nos en una persona de l’altre sexe. Homes en dones i dones en homes. Val a dir que els resultats són altament sorprenents, com podran apreciar a la imatge que il·lustra aquest article, del president Sánchez. En tot cas, els experts han tornat a posar el crit al cel per les polítiques de privacitat i consentiments que han de donar els usuaris que utilitzen FaceApp. Sí, aquells mateixos consentiments que tothom accepta sense llegir.

Algunes d’aquestes clàusules, que han acceptat, són altament perjudicials per a vostès. L’aplicació detecta i emmagatzema la IP del dispositiu, és a dir, d’un aparell que porten 24 hores al dia a la butxaca, i registra les pàgines que visitem, la durada de cada visita i les hores en què ho fem. Per si no n’hi hagués prou, deixa ben clar que l’empresa editora de l’aplicació es reserva el dret a vendre aquestes dades a tercers. Recapitulant, si utilitzen FaceApp estan regalant la seva activitat digital diària a una empresa que, per acabar-ho d’adobar, és russa. I què en faran? Doncs vendre-la. Vostès, com jo, som números i dades que cada robot o algoritme que els llegeix ens pot arribar a conèixer molt més bé del que nosaltres mateixos ens coneixem. Empreses de publicitat, de màrqueting i de venda de productes i serveis esperen amb candeletes les seves aficions i cerques. De nou, i ja fa uns quants dies que ho vaig explicant, tinguin molta alerta amb tot allò que sigui gratuït. I llegeixin les condicions d’ús. Se sorprendrien de tot allò que regalem cada dia.

Tornem-hi, FaceApp!

Tornem-hi, FaceApp!SEGRE

tracking