SEGRE
Aprendre art

Aprendre artSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Molts dels lectors interessats en aquesta secció de tecnologia que m’estan llegint deuen tenir altres aficions com l’esport, la cuina o la lectura. Però segurament uns quants tinguin aquella inquietud per aprendre a pintar, expressar-se a través de qualsevol estil i tècnica. Si són d’aquests darrers, avui els porto alguns consells per aconseguir coneixement i pràctica a través de formació en línia.

En primer lloc els he d’aconsellar, com a gran plataforma d’aquest món artístic, la plataforma Domestika, basada en cursos de formació per a tots els públics. A Domestika hi trobaran infinitat de tallers d’aprenentatge d’un ventall molt ampli, des d’aprendre a utilitzar eines digitals de creació fotogràfica als cursos de tècniques de vessant més manual, com il·lustració, oli o aquarel·la. L’avantatge de Domestika és que els cursos són únics, és a dir, es paguen de forma individualitzada al formador, i no utilitza altres fórmules recurrents al món digital com poden ser les subscripcions de pagament mensual.

Si això no els satisfà, a la xarxa hi trobaran un grapat de recursos que poden aprofitar. Entre la immensa quantitat de vídeos que trobaran a Youtube n’hi ha de qualsevol tècnica artística, amb demostracions en viu i tallers de formació asíncrons que podrem veure les vegades que vulguem. De la mateixa manera, si els agrada algun en concret i volen seguir explorant els seus continguts, segurament monetitzi el seu coneixement en altres plataformes, com Patreon, on els formadors publiquen de forma recurrent els seus cursos i tallers, a canvi d’una quantitat determinada de diners que pagarem mensualment. En aquest cas sí que veiem la subscripció.

Però el món de l’art, i en general qualsevol afició, tenen ramificacions a totes les xarxes i plataformes d’Internet. Instagram és una font inesgotable de recursos gratuïts, que els ajudaran a descobrir tècniques i artistes que fins ara no coneixien. No hi podran aprofundir, però serà una primera presa de contacte.

Per garantir un servei òptim els recomano que paguin, i tots hi sortiran guanyant.

Aprendre art

Aprendre artSEGRE

tracking