SEGRE
ChatGPT, la intel·ligència artificial que canviarà l'escriptura creativa

Aplicacions ChatGPT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va ser el concepte de moda de finals de l’any passat i ens acompanyarà durant aquest 2023. Parlo de la Intel·ligència Artificial i els seus usos quotidians. Cada pocs dies coneixem alguna aplicació nova que, basada en la IA, millora algun aspecte de la nostra vida o feina. Des de l’edició de vídeo o text a la musical. Fins a la darrera que vam conèixer fa pocs dies, que ens permet modificar la posició dels ulls i la mirada. D’aquesta manera, quan ens gravem un vídeo, podem llegir un text en una pantalla o paper i fer que la IA ens faci mirar directament a càmera.

Una altra novetat és que la IA ja escriu per nosaltres als mitjans de comunicació. Si el New York Times ja ha fet proves, i el suplement de SEGRE Vint-i-dos es va atrevir a crear el primer suplement mitjançant la IA, ara ja hi ha mitjans que, directament, creen informacions diàries mitjançant les eines que ens ofereix ChatGPT, una de les eines IA més populars. Això sí, llegiran una advertència que diu que els articles no han estat creats per una ment humana sinó digital. Tant hi fa, ja que gairebé, si no fos per alguna paraula mal escrita, poc notarem la diferència.

De fet, vostè, el lector de SEGRE haurà de confiar en la paraula de l’autor d’aquest article per saber que ha estat escrit per un humà. És així.

Si volen provar totes aquestes eines del futur –que ja són present–, ens recomano entrar a OpenAI, l’empresa que està desenvolupant plataformes com Dall-E2, un creador de fotografies i imatges digitals que farà segons les nostres indicacions. O ChatGPT, l’eina que, a través d’una frase, ens contestarà o mirarà de contestar-nos partint de tot el que sap, que és tot el que hi ha a Internet. OpenAI, que per cert està en negociacions amb Microsoft per acabar de formar part del seu sistema operatiu del futur, té altres plataformes encara per descobrir, com Whisper, un lector de textos ultrarealístic, i Alignment, una plataforma de discussió que vol alinear els efectes de la IA amb el futur de la humanitat. Els insto a provar totes aquestes eines, però ja els aviso que la cosa enganxa, i que com més enganxa més respecte pot arribar a fer.

tracking