SEGRE
SEGA compra Rovio

SEGA compra RovioSEGRE

Creat:

Actualitzat:

La mítica companyia de creació de videojocs japonesa SEGA, coneguda per haver donat forma i vida a l’eriçó més conegut de la història, un tal Sonic i la seva companyia, o per haver construït dues de les consoles insígnies dels anys noranta, la Megadrive i la Master System, torna a la càrrega. De fet no havia marxat mai, perquè SEGA sí que havia deixat de fabricar hardware domèstic però sí que encara és fabricant de maquinàries de recreatives i editora de videojocs amb cert èxit, i tant és així que l’any 2020 va ser considerada com a empresa editora més ben valorada.

Però la notícia no és aquesta, sinó que la companyia japonesa té entre cella i cella entrar al mercat dels videojocs per a mòbils, i la forma més ràpida per fer-ho –si ets multimilionari– és comprant una de les companyies més importants d’aquest sector.

I per això van trucar a la porta de Rovio, empresa finlandesa que té al seu catàleg de videojocs noms tant destacats com... Angry Birds.

Rovio va iniciar la seva carrera a principis dels anys 2000, i amb videojocs per a mòbils, senzills i adaptats a la seva època. En aquests primer anys no van treure títols gaire destacats, fins que l’any 2009 van publicar un joc aparentment senzill que va enganxar tota una generació.

El van anomenar Angry Birds i tractava de llençar ocells contra construccions amb la finalitat d’enderrocar-les. L’èxit que Rovio va ser tal que ha publicat, des de llavors, 33 versions dels Angry Birds, tots per a telèfons mòbils.

I no només això, sinó que l’èxit va sobrepassar la petita pantalla del mòbil, per traslladar-se a la pantalla intermèdia que és el televisor, amb 11 sèries d’animació; i a la gran pantalla del cinema, amb dos pel·lícules.Per comprar Rovio, SEGA ha hagut de signar un talonari de 700 milions d’euros. La visió de SEGA? Clarament enfocar-se als ecosistemes mòbils, aprofitar la tirada que encara tenen els Angry Birds, en clara decadència, i mirar d’aprofitar l’experiència de Rovio per obrir noves finestres en aquest sector, encara emergent, per crear la franquícia dels propers deu anys.

tracking