SEGRE
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tinc molts amics independentistes els quals estimo, i no em canso de repetir que aquest procés no es basa en la democràcia. La primera condició de la democràcia és complir la llei, i els cal aprendre que tot i que les lleis s’han d’acostar a allò que cada poble entén com a just, s’han d’elaborar i aprovar atenent procediments democràtics. Votar el que un vol o li interessi a cada moment té molts noms però, no democràcia.

Sóc del parer que no he de dir “això no és just” quan una cosa no em sembla bé. Però justícia a banda, no em sedueix que una part de país em converteixi en sospitós de no estar prou identificat amb la causa de l’independentisme, m’assenyalin i em diguin súbdit per no voler votar en aquesta farsa disfressada d’urnes que té molt de festiu però ben poc d’acte democràtic.

No em satisfà tampoc quan les actuacions que es fan des de l’aparell judicial no coincideixin amb allò que s’anomena el sentit comú. Amb els nostres càrrecs electes citats per la justícia, o amb els cossos i forces de seguretat de l’Estat entrant en les seus dels mitjans de comunicació.

No hauria de ser així perquè la llibertat d’expressió i d’opinió són inviolables. Pot ser una resposta humana perquè se sentin menyspreats, però si més no en un Estat de Dret, quan la justícia es posa al servei d’un govern no és justícia.

Sóc conscient que avui la legalitat vigent a Catalunya no atreu quasi ningú, i hem arribat a l’hora dels fets consumats. Però només un ingenu o un cretí poden creure avui que el principal enemic de Catalunya és Espanya i vull tenir l’esperança que a partir de dilluns els hooligans histèrics a favor o en contra del procés recordaran que l’emotivitat i la passió no són res sense intel·ligència, o que bramar més fort no apropa més a la veritat.

Per concloure torno a demanar que s’actuï amb responsabilitat, respecte i diàleg per assolir un referèndum legal i pactat en una Catalunya sense fronteres físiques ni legals. Perquè ens puguem comptar també els que volem formar part d’un gran projecte, progressista, internacional, en la recerca permanent de la justícia i amb vocació de compartir amb el món els valors de la democràcia social.

tracking