SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Avui us parlem del Vinya Esparter’13, el darrer escumós que se suma al catàleg de productes de la família AT Roca. Amb aquesta presentació aprofitem per donar a conèixer els Clàssics Penedès. Per cert, i un apunt per als amants de les noves tendències en les esferes de l’enologia més sofisticada: aquesta és la nova manera per anomenar els vins escumosos fets a la Denominació d’Origen Penedès de tota la vida.

Clàssic Penedès segueix el mètode tradicional i ancestral d’elaboració dels millors escumosos de qualitat d’arreu del món i es caracteritza per tres punts indispensables: ser ecològics, ser reserva i ser fets a la zona del Penedès. Amb aquests requisits la DO Penedès es proclamava, el 2014, la primera DO 100% ecològica del món pel que fa als vins escumosos de qualitat.

Els escumosos Clàssic Penedès neixen amb la garantia de respectar una agricultura que s’integra en el medi, utilitzant mètodes tradicionals de conreu i tècniques ecològiques que fan de la DO Penedès la denominació d’origen que encapçala en quantitat i qualitat el rànquing de producció ecològica de Catalunya i a l’Estat espanyol. Un dels punts forts dels Clàssic Penedès és la garantia de territori que ofereix el fet d’estar dins la DO Penedès. L’escrupolós seguiment dels mètodes tradicional i ancestral, i l’objectiu de mantenir Clàssic Penedès entre els millors escumosos del món, obliguen els nostres cellers a guardar els Clàssic Penedès un mínim de 15 mesos al celler. D’aquesta manera tots són Reserva. El Vinya Esparter’13 és un Clàssic Penedès fet amb macabeu. La peculiaritat és que el vi base reposa durant 7 mesos en bótes de roure francès abans que faci la segona fermentació dins l’ampolla. A la primera impressió olfactiva és net i franc, intens i complex. En segona impressió destaca la fruita blanca sobre un fons complex i elegant de brioix i espècies, on destaquen les notes de vainilla, crema i elegants notes fumades.

FITXA TÈCNICA - Celler: AT Roca. - Zona: DO Clàssic Pendès. - Varietats: Macabeu. - Tipus de vi: escumós. - Grau: 12% - Preu: 19,5 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking