SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marta Rovira és la filla petita de la Pilar Carbonell i en Pere Rovira, responsables de recuperar el nom d’en Mas d’en Gil, la finca que varen adquirir fa vint anys. A finals del segle XIX Francesc Gil va comprar les terres i un mas, que va batejar com a Mas d’en Gil. Setanta anys després la família Barril li canvia el nom i viu l’època daurada dels inicis del Priorat com a zona vitivinícola, abans del buit que va patir per la despoblació del territori. Avui, com sabeu, el Priorat gaudeix d’una magnífica salut després de la recuperació de les diverses finques que la conformen. El Mas d’en Gil, en mans de la família Rovira Carbonell, participa d’aquesta història. És, evidentment, on es fa el vi que avui centra l’article: el Bellmunt Negre’15. Elaborat amb garnatxa i carinyena, aquest vi porta el nom del poble on està ubicat el celler que l’elabora. L’escrit d’avui també ens serveix per explicar que podem trobar diferents vins de la DOQ Priorat que portin el nom d’alguns dels pobles que el conformen. Aquests són Bellmunt, Gratallops, Poboleda, Porrera, Scaladei, Torroja o Vilella Alta. El Bellmunt Negre’15 és un dels Vins de Vila que trobem en la DOQ Priorat: aquest nom certifica que tot el raïm que hi ha dins d’una ampolla és del poble que li dóna el nom. De les parcel·les de la Vall de Bellmunt neixen els raïms de garnatxes joves que integren el gran gruix del cupatge, juntament amb la carinyena.

Les notes de fruites vermelles fresques s’acaronen amb les de fruites negres, un xic confitades, per deixar entreveure les herbes aromàtiques que trobem al baix bosc mediterrani com el romaní, la farigola i l’orenga. En boca els gustos que hem trobat en nas s’intensifiquen, i a banda de percebre les sensacions olfactives en boca també trobem que el seu tacte és lleugerament de vellut a l’entrada al paladar. Tot i el seu lleuger pes en boca, podem notar la frescor i la part balsàmica d’un vi que és clarament elaborat al Mediterrani.

FITXA TÈCNICA - Celler: Mas d’en Gil. - Zona: DOQ Priorat. - Varietats: garnatxa i carinyena. - Tipus de vi: negre de mig cos. - Grau: 15º - Preu: 15 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking