SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Olívia Junyent pertany a la tercera generació de Castell d’Age. Celler ubicat a la Beguda Baixa, entre Martorell i Capellades a la subzona dels Costers del Riu Anoia dins la denominació d’origen Penedès. Aquesta zona creada l’any 1960 i que compta amb una extensió de gairebé 26.000 ha, l’any 2006 va ser seccionada en 10 subzones. Una subzona és un petit oasi dins d’una extensió de terreny. La denominació que primer va tenir subzones va ser la nostra, la DO Costers del Segre, amb 7. Més endavant es van segmentar la DO Penedès i la Montsant, que en té 6. Però anem a conèixer el celler que avui ens ocupa, Castell d’Age.

Aurèlia Figueras, fa més de cinquanta anys, va ser la impulsora de la plantació en els terrenys familiars on avui s’ubiquen les vinyes. Vint anys després, Anne Marie Comtesse, natural de Suïssa, va promoure la fundació del celler a finals dels anys vuitanta. Ella va apostar per la cultura ecològica. En aquella època va ser un dels primers cellers de la zona a treballar en aquesta filosofia. Actualment, Olívia Junyent és la responsable del projecte. Ella fa un petit gir, no només respecta el llegat familiar i la filosofia ecològica, sinó que aplica en tot el projecte el biodinamisme.

Fruit d’aquest treball entre els seus vuit vins que actualment elabora, trobem dues línies separades en dues famílies, els que duen el segell ecològic del CCPAE (Consell Català de la Producció Ecològica) i els que a banda d’aquesta rúbrica també porten el segell de Demeter, organisme europeu que certifica la pràctica de la biodinàmica en el procés d’un producte de base agrària, ja sigui un vi, una confitura, un suc etc. Syrah, garnatxa, xarel·lo i garnatxa blanca són les varietats que integren la línia més pura del celler i que tots porten un mateix nom, són els 0% SO2 (sense sofre afegit). Destaquem el syrah, fruita vermella madura combinada amb notes de fruita negra fresca en nas. Pas de boca refrescant, viu i consistent. Un syrah d’estil mediterrani.

FITXA TÈCNICA - Celler: Castell d’Age. - Zona: : DO Penedès. - Varietats: Syrah. - Tipus de vi: Negre afruitat i jovial. - Grau: 14% - Preu: 9,95 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking