SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Isabel Fortuny és la mà dreta del projecte Ferrer Bobet al Priorat. En Sergi Ferrer Salat i en Raül Bobet són els artífexs del concepte d’aquest celler ubicat a Porrera. De la finca plantada l’any 2004, que en la seva totalitat és de 70 ha, actualment en treballen 15 amb ceps de raïms negres de garnatxa, carinyena, cabernet sauvignon i blancs de viognier i roussane. En l’actualitat elaboren tres vins. El Vinyes Velles del qual avui ens fem ressò, Selecció Especial i el darrer a arribar al projecte des de l’any 2015, Ferrer Bobet. El paisatge té el caràcter Priorat 100%, ja que la llicorella n’és l’element principal, així com també el recull d’herbes mediterrànies com farigola, romaní o espígol. Al celler es treballa per gravetat i sobretot amb el màxim respecte cap a la vinya, però buscant una bona maduració del raïm per tal de transportar les aromes primàries (de la pròpia varietat) del cep a la copa.

Es conegut que dels dos raïms més plantats al Priorat, Porrera és la capital de la carinyena, mentre que Gratallops ho és de la garnatxa. Elaborat amb tres parts de carinyena i una de garnatxa de vinyes velles i recollit a mà, com no pot ser d’una altra manera al Priorat a causa de la seva geografia. Un cop el raïm arriba al celler, en fan una doble selecció evitant així que entrin grans tocats o molt madurs al celler. Els raïms entren per gravetat en dipòsits de fusta, ciment i acer inoxidable per fer la fermentació alcohòlica i la malolàctica (canviar l’àcid màlic pel làctic) per acabar reposant en bótes de roure francès durant 18 mesos. Un cop han passat aquests mesos de guarda en barrica, en passa 11 més a la mateixa ampolla abans de sortir al mercat. El resultat és un vi d’un intens color negre caoba brillant però opac. A nivell olfactiu, ens trobem davant d’un líquid amb unes aromes molt marcades de fruita negra que recorden les móres, nabius i cireres madures.

En boca és frec, viu, saborós i molt persistent. Resultat que només es pot aconseguir tenint un gran raïm.

Fitxa tècnica - Celler: Ferrer Bobet. - Zona: DOQ Priorat. - Varietats: Garnatxa i Carinyena. - Tipus de vi: Envellit durant 18 mesos en bótes de roure francès. - Grau: 14,5% - Preu: 32,50 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking