SEGRE
fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Núria Bigorra i Jordi Ruiz són copropietaris del celler Terrer del Pallars a Figuerola d’Orcau, al Pallars Jussà. Aquest celler es va fundar l’any 2010 a uns 650 metres d’alçada. En els darrers anys i a causa d’un canvi climàtic evident, els cellers han anat buscant zones més altes on plantar les vinyes per aconseguir una bona maduració del raïm, ja que com tots els fruits, la seva maduració ha d’anar de les llavors cap a la pell. El que passa en climes càlids és que molts cops el fruit madura de la pell cap a les llavors. Això provoca un desequilibri i, sobretot, fa que les notes verdes de la llavor restin en el resultat final, ja siguin notes verdes de tacte en boca en els vins blancs o notes vegetals en els vins negres. D’entre les vinyes que treballen en les dos valls, la de Tremp i la d’Orcau, avui us volem presentar el seu blanc fet a la Conca de Tremp. Elaborat amb macabeu i chardonnay de la vinya Puigpedrós, aquesta finca té un clima marcadament mediterrani amb influència continental, amb grans amplituds tèrmiques entre el dia i la nit (màximes de 38 ºC i mínimes de 15 ºC en època de maduració, entre el juliol i el setembre), i pluviometria alta (900 mm/any). Un cop recollit el raïm, és premsat en premsa pneumàtica amb 30% de rapa. Desfangat 48 hores. Fermentació a temperatura controlada de 16 ºC en dipòsit d’inox. Clarificació i filtrat previ a l’embotellat (en lluna descendent i dia “fruita”).

El resultat final és un vi de marcats aromes de fruita blanca fresca on la pera n’és protagonista però també trobem notes de fruita de pinyol com el préssec o la nectarina. A aquest se li sumen els d’algunes herbes aromàtiques com l’espígol. També trobem lleugeres sensacions refrescants que recorden la poma verda. En boca té un pas de boca intens amb bona acidesa. És un vi per prendre d’aperitiu, gràcies a la seva capacitat de refrescar.

Per acabar, vull agrair-vos a tots vosaltres el fet d’acompanyar-me durant aquests 365 articles que avui celebrem.

Fitxa Tècnica - Celler: Terrer del Pallars. - Zona: DO Costers del Segre. - Varietats: Macabeu i Chardonnay. - Vi: blanc jove sec. - Grau: 12% - Preu: 9,50 €

fitxa tècnica

fitxa tècnicaSEGRE

tracking