SEGRE

Ball d'aigua

La vall de Salenques és un petit i estret paradís d'aigües torrencials en una fageda espectacular

CIRCULAR PER LA VALL DE SALENQUES (RIBAGORÇA)

CIRCULAR PER LA VALL DE SALENQUES (RIBAGORÇA)SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les primeres setmanes de tardor encara és una molt bona època per pujar al Pirineu. Anar a la muntanya no sempre és sinònim de caminades extenuants i vistes infinites, per sort. La petita i accessible vall de Salenques, a la Ribagorça, és una d’aquestes excursions que ens enamoren, una bona manera d’acostar-nos a la muntanya sense gaire dificultats i defugint les caminades populars i massificades dels Parcs Nacionals. La Vall de Salenques és fàcil, espectacular i molt refrescant. L’excursió arrenca al peu de la mateixa N-230 a l’alçada del pantà de Baserca, abans d’arribar a la boca sud del túnel de Vielha.

La ruta ressegueix el riu Salenques per una vall estreta i ombrívola. La pujada la farem pel vessant meridional, camí fresat pel constant pas d’excursionistes que fan la mítica travessa transpirinenca del GR-11. Les marques blanques i vermelles ens ho aniran recordant constantment. El pas abundant d’aigua en salts i torrents és una remor constant, a voltes eixordadora, que ens acompanya al llarg de tota la ruta i que té el punt àlgid a la cascada del Pi. Abans però, haurem deixat el GR-11 per creuar a l’altra banda del riu a través d’una passarel·la moderna i segura. Sobretot a la temporada del desgel, la cascada ofereix un aspecte imponent. La tornada, de baixada, transcorre tota pel vessant nord, una fageda espectacular que de cara a la tardor, quan els colors terrossos i daurats comencen a conquerir les fulles dels arbres, ens ofereix un paisatge encantador.

Aquesta és una sortida familiar que ens permet acostar-nos a un paisatge que s’escapa dels clàssics prats oberts, estanys d’aigües negres i blocs de granit amb pics impressionants de teló de fons.

CIRCULAR PER LA VALL DE SALENQUES (RIBAGORÇA)

CIRCULAR PER LA VALL DE SALENQUES (RIBAGORÇA)SEGRE

tracking