SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Les víctimes de l’apunyalador neonazi exigeixen que no surti de la presó

Alejandro Ruiz, en cadira de rodes a l’hospital de Santa Maria després d’entregar-se.

Alejandro Ruiz, en cadira de rodes a l’hospital de Santa Maria després d’entregar-se.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dijous vinent (22 de setembre) es compliran dos anys d’un succés que va commocionar la ciutat de Lleida. Cinc persones van resultar ferides al ser apunyalades en ple carrer per la mateixa persona. Al cap de vint-i-set hores, Alejandro Ruiz Vidal, un jove de Logronyo que estudiava Medicina a la UdL, es va entregar a una patrulla de la Guàrdia Urbana. El jutge va decretar-ne l’ingrés a la presó el dia 26 de setembre del 2014, per la qual cosa dilluns 26 vencerà el termini màxim que la llei permet per a la presó preventiva abans del judici. Si no es prorrogués, Ruiz Vidal sortiria al carrer. Tanmateix, Xavi Prats i Enric Rubio, lletrats de les cinc víctimes, han sol·licitat davant de l’Audiència de Lleida que es prorrogui la presó cautelar al complir-se els requisits necessaris: la condemna seria superior als dos anys (ha estat processat per cinc delictes d’homicidi), va confessar ser l’autor i s’evita el risc de fuga, entre d’altres.

La celebració del judici encara no té data tot i que podria celebrar-se en els propers mesos. Falta que Fiscalia presenti el seu escrit d’acusació. El jutge d’instrucció va acordar a finals del mes d’abril el processament d’Alejandro Ruiz Vidal per cinc delictes d’homicidi en grau de temptativa, que preveuen penes de fins a deu anys de presó per cadascun. També el processa per un delicte de danys mitjançant incendi ja que el jove va calar foc al seu pis de Rovira Roure abans dels apunyalaments. Pels danys, la pena pot oscil·lar entre un i tres anys de presó. En total, podrien ser 53 anys de presó. Així mateix, li exigeix una fiança de 639.054,32 euros per assegurar les responsabilitats pecuniàries. És el total de la suma de les futures indemnitzacions per a les víctimes (479.290,89 euros, com va avançar SEGRE) i l’increment pels costos i interessos (159.763,63 euros).

Processat per cinc homicidis en grau de temptativa que poden comportar 50 anys de presó

Per la seua part, les acusacions particulars ja van anunciar que l’acusaran de cinc delictes d’intent d’assassinat amb l’agreujant de racisme i xenofòbia, ja que consideren que va agredir persones pel seu origen estranger, per la qual cosa la condemna podria arribar als 75 anys de presó. Ruiz Vidal, que el 16 d’abril va complir 23 anys, va ser condemnat l’any 2015 a dos anys i dos mesos per l’agressió racista a Logronyo a un jove colombià el 2012.

tracking