SEGRE

ESNOTICIA

Sant Miquel tanca amb 150.000 visitants i més públic estranger

El 96 per cent dels expositors considera bons o molt bons els resultats de la seua activitat a la Fira

Gran afluència de visitants ahir en l’última jornada de la Fira de Sant Miquel als Camps Elisis.

Gran afluència de visitants ahir en l’última jornada de la Fira de Sant Miquel als Camps Elisis.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’alcalde de Lleida i president de la Fira, Àngel Ros, va qualificar aquest diumenge d’“èxit” el balanç de la 62 Fira de Sant Miquel, que va tancar portes amb uns 150.000 visitants, “en línia amb els últims anys, amb un petit creixement”. Ros, que va acompanyar la ministra d’Agricultura en funcions, Isabel García Tejerina, en la clausura oficial de la Fira, va avançar els resultats de l’habitual enquesta de l’organització destacant que el 64% dels expositors va considerar bons els resultats comercials de la Fira; un 35% els va qualificar de molt bons, i només un 4%, de regulars. Ros, que va declinar oferir declaracions sobre la situació política del PSOE després de la dimissió de Pedro Sánchez –es va remetre a la terminologia pujoliana amb un “això ara no toca”–, va remarcar l’augment de públic estranger i de visitants procedents de l’eix mediterrani i de la vall de l’Ebre, “un creixement sensible d’aquestes dos zones geogràfiques d’especial interès en la política agrària i econòmica”.

Any de rècords

L’alcalde va recordar que el certamen va assolir aquest any un rècord de superfície als Camps Elisis de 74.000 metres quadrats (amb un augment del 15% i 10.000 metres quadrats més que el 2015), i la presència de 336 expositors (11 més que l’any passat), també amb més expositors estrangers, procedents de països com Itàlia, França, Portugal, Holanda, Alemanya i la Gran Bretanya, i empreses que s’han quedat fora i es troben en llista d’espera per poder exhibir els seus productes.

Ros va comentar que “actualment a les fires no se solen tancar les operacions sinó que s’obren contactes comercials que poden culminar més endavant”. Per aquest motiu, l’alcalde va assenyalar que “atesa la satisfacció alta dels expositors, superior a la d’anys anteriors, esperem que tot això sigui també un indicador més de l’increment i la recuperació econòmica que crec que aquest any s’ha vist clarament al sector agrari”.

La majoria d’expositors van assegurar que els agricultors tenen ganes d’invertir en nova maquinària i van destacar la recuperació del preu de la fruita com un element favorable. De tota manera, factors com la sequera frenen alguns productors que veuen perillar els seus ingressos.

L’agricultura regenerativa pot augmentar en un 25% la productivitat del sòl, és sostenible i rendible per a l’agricultor i aporta productes més saludables. Aquestes van ser les conclusions de la jornada de GeaOrgànica: producció integrada, agricultura ecològica, agricultura regenerativa, agricultura biodinàmica, ramaderia extensiva i topografia aplicada, que va tenir lloc ahir. GeaOrgànica és una empresa nova, formada per nous tècnics, que han unit les seues especialitats per donar resposta a les noves exigències del sector agrari.

Una dotzena d’empreses de la Xarxa de Centres d’Empreses Innovadores (CEI) han promocionat els seus productes i serveis en el marc de la Fira de Sant Miquel sota el paraigua de GLOBALleida. Les empreses van valorar molt positivament la seua participació en l’esdeveniment, la qual cosa els ha possibilitat potenciar la seua marca i aconseguir acords de comercialització, així com trobar patrocinadors i presentar els seus productes.

Premis a llibre i article agraris i per innovació tecnològica La clausura de la Fira de Sant Miquel també va acollir ahir una entrega de guardons del 45 Premi del Llibre Agrari i el primer Premi de l’Article Tècnic Agrari, que van reconèixer obres sobre les aus rapaces, malalties en el porcí i en l’ametller. El premi al llibre agrari va ser per a Alfonso Bañeres de la Torre i el seu Manual veterinario de las aves rapaces, amb el qual va reivindicar la importància de les aus rapaces per a l’agricultura i va instar a perseguir els que les danyen. Així mateix, un article sobre el tractament de leptospirosi i brucel·losi porcina de Lorenzo Fraile es va emportar la primera edició del Premi de l’Article Tècnic Agrari. Fraile va destacar que han aconseguit grans avenços per a malalties que poden ser una amenaça, també per als humans, i que ja tenen tractament.

Gran afluència de visitants ahir en l’última jornada de la Fira de Sant Miquel als Camps Elisis.

Gran afluència de visitants ahir en l’última jornada de la Fira de Sant Miquel als Camps Elisis.

Gran afluència de visitants ahir en l’última jornada de la Fira de Sant Miquel als Camps Elisis.

Gran afluència de visitants ahir en l’última jornada de la Fira de Sant Miquel als Camps Elisis.

tracking