SEGRE

LLEURE EQUIPAMENTS

Expedient a Biloba per superar els límits de soroll

Els promotors han fet mesuraments exigits per la Paeria i realitzaran obres per reduir-lo

Biloba és al carrer Ivars d’Urgell, al polígon Neoparc.

Biloba és al carrer Ivars d’Urgell, al polígon Neoparc.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria va obrir un expedient a la discoteca Biloba, situada al polígon Neoparc, com a conseqüència de les molèsties a veïns al superar els límits sonors. Entre finals d’agost i principis de setembre es van portar a terme mesuraments a dos habitatges de la Bordeta i en un de Pardinyes on s’havien registrat queixes i es van detectar nivells sonors d’entre 47 i 51 decibels, per sobre del límit de 45, fet que va derivar en tres faltes lleus i una de greu. Arran d’això, la Paeria va requerir el passat 9 de setembre a l’empresa Blurenting Catalonia, titular de la discoteca Biloba, dur a terme mesuraments de so en aquests tres habitatges i instal·lar un “sistema de monitoratge permanent” en un d’aquests. L’informe també preveu l’obertura d’un expedient sancionador.

Un portaveu dels promotors va explicar que aquestes mesures ja s’han portat a terme i que no han rebut més queixes per sorolls.

La discoteca tanca temporada aquest dissabte i, de cara a la pròxima, assumirà inversions com instal·lar una gran marquesina, elevar el mur perimetral i redistribuir els altaveus per minimitzar el so que arriba a les cases. De fet, va afegir, en aquesta primera temporada un dels problemes ha estat que no s’ha construït encara l’edifici de la discoteca d’hivern, de dotze metres d’altura, cosa que va alterar la difusió del so.

tracking