SEGRE

TRÀNSIT CONFLICTE

La Paeria, al jutge per no imposar milers de multes

Notifica la presentació d’un contenciós perquè l’indemnitzi per les multes no aplicades entre 50 i 65 per hora || El consistori reitera que el límit mínim va ser pactat i està segur de tenir la raó

La concessionària dels radars porta la Paeria al jutge per no imposar milers de sancions

La concessionària dels radars porta la Paeria al jutge per no imposar milers de sancions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La concessionària dels radars i semàfors amb càmera ha presentat davant del jutjat del contenciós de Lleida la notificació prèvia a la interposició d’un recurs per reclamar una indemnització pels milers de multes no imposades a conductors que anaven a més de 50 quilòmetres per hora –límit que marca la llei en vies urbanes– arran que la Paeria establís a 65 per hora la velocitat mínima per tramitar-les.

Segons ha pogut saber aquest diari, l’empresa (UTE Mobilitat, formada per Arnó i Sice) considera que la Paeria incompleix el contracte vigent en dos punts principals. Un és el que diu que “els límits de velocitat des dels quals es realitzaran les propostes de sanció s’establiran conjuntament amb l’ajuntament”. L’altre, que quan no es validin sancions per causes imputables a l’ajuntament, “aquest compensarà l’empresa adjudicatària amb 9 euros per cada expedient [multa] no validat”. Així, Arnó-Sice argumenta que la Paeria va imposar unilateralment el límit de 65 per hora sense cap acord previ, per la qual cosa reclama la indemnització corresponent per les no tramitades, que són desenes de milers. La versió municipal és completament oposada. La tinenta d’alcalde d’Hisenda, Montse Mínguez, va assenyalar que “és un tema d’interpretació dels costos de les multes que no arriben al límit establert. Estem segurs de tenir raó, perquè el límit es fixa d’acord amb el plec, dins del marc legal”. “Si el concessionari no ho veu així, té tot el dret a interposar el recurs. És un recurs que pot trigar anys, però l’ajuntament està tranquil perquè s’han fet les coses bé”, va afegir.

Sense quantitat concreta

Fonts properes a la concessionària van indicar que en el recurs no demanarà una indemnització concreta, sinó que sigui determinada en seu judicial. No obstant això, van afirmar que estan disposats a buscar una solució dialogada. En aquest sentit, van manifestar que la presentació del contenciós està motivada per evitar la prescripció de la reclamació que en el seu dia van presentar per via administrativa i que la Paeria va desestimar a començaments del 2015 a través d’un decret d’alcaldia. Aquest es basava en un informe dels seus serveis jurídics que afirmava que el límit de 65 per hora va ser acordat amb l’empresa i que “així va quedar establert en reunions i posterior correu electrònic de 28 de juliol del 2014”, i que un altre correu remès per l’empresa a la Paeria el 20 d’agost del 2014 també ho demostra. En canvi, la concessionària ho nega rotundament i apunta que, amb aquestes condicions, ni s’hauria presentat al concurs.

Menor sinistralitat En el que sí que coincideixen tant una part com l’altra és que aquests dispositius han reduït la sinistralitat. Sobre aquest fet, la Paeria destaca que en el primer semestre d’aquest any els accidents amb ferits han baixat un 35,29 per cent, els ferits greus, un 40% i els atropellaments, un 21,43 per cent.

tracking