SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Condemnen un banc a indemnitzar amb 463.582 euros tres clients

L’Audiència Provincial el responsabilitza de l’estafa comesa per un exempleat

L’acusat va acceptar una condemna de tres anys de presó.

L’acusat va acceptar una condemna de tres anys de presó.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat el Banc Mediolanum a indemnitzar amb 463.582 euros tres clients lleidatans (dos particulars i una societat) després que un exempleat reconegués la setmana passada que es va apropiar les esmentades inversions. El tribunal considera que l’entitat financera n’és responsable subsidiària.

El judici es va celebrar dilluns i dimarts de la setmana passada. No obstant, abans de la vista oral, l’acusat, un veí de Bellpuig de 51 anys, va acceptar una condemna de tres anys de presó per l’acord al qual van arribar Fiscalia (que demanava inicialment sis anys i mig de presó), acusació particular i defensa, que el considerava com a autor dels delictes continuats d’apropiació indeguda i falsificació de document mercantil. El Banc Mediolanum (anteriorment Fibanc), també va assolir un acord per rescabalar dos dels afectats. Concretament, amb la societat que en va aportar 190.000 i amb un particular que va invertir 189.000 euros. En canvi, es va mostrar en desacord a l’hora d’assumir la responsabilitat respecte al client que va destapar el cas i que va denunciar que havia perdut 84.582 euros, motiu pel qual es va celebrar la vista oral.

L’entitat va acceptar pagar a dos dels afectats però el tribunal l’obliga a indemnitzar el tercer

L’acusat va afirmar que “els diners d’aquest senyor es van dedicar a tapar forats d’altres clients. Jo no em vaig quedar ni un euro, seguia instruccions del banc. Era una dinàmica que em vaig trobar”.

El client, que havia invertit un capital de 330.000 euros, va afirmar que “em van oferir reinvertir uns diners dels beneficis, prop de 85.000 euros. Al cap de tres anys, quan vaig mirar l’extracte, vaig observar que no quedava res”.

Directius del banc van assegurar que aquests beneficis mai es van arribar a generar, que els documents on constava aquest import havien estat manipulats per l’exempleat i que ells també van ser enganyats pel seu agent comercial a Lleida, que va ser acomiadat quan van detectar les irregularitats. Per tot plegat, Fiscalia i acusació van considerar que també són responsables i l’Audiència Provincial els ha donat la raó.

L’acusat va acceptar una condemna de tres anys de presó.

L’acusat va acceptar una condemna de tres anys de presó.

tracking