SEGRE

SANITAT QUEIXES

Denuncia tres mesos d’espera per ser operat d’un pneumotòrax

L’Arnau diu que a l’agost la intervenció era inviable i li dóna hora per al dia 17

Joel, ahir a l’habitació de l’Arnau on està ingressat.

Joel, ahir a l’habitació de l’Arnau on està ingressat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un pacient ingressat a l’hospital Arnau de Vilanova i que ha estat atès per diversos episodis de col·lapses pulmonars (un pneumotòrax, produït per l’entrada d’aire a la membrana que recobreix els pulmons) des de mitjans de juliol, té previst presentar avui una segona reclamació a la unitat d’Atenció a l’Usuari del centre hospitalari per denunciar que fa gairebé tres mesos que espera una operació quirúrgica que li permeti recuperar la seua vida quotidiana. “Els metges i infermers que m’atenen coincideixen a apuntar que m’han d’operar ja, perquè cada episodi de col·lapse pulmonar és més greu”, va explicar ahir Joel, que afegeix que “només aquest matí m’han posat tres injeccions de morfina per pal·liar el dolor i en una nit poden donar-me’n fins a quatre o cinc”. “Amb qualsevol activitat que pugui provocar una hiperventilació s’agreuja el pneumotòrax, des del juny que no puc treballar amb regularitat, depenc de l’operació”, lamenta.

I és que el primer episodi d’afectació pulmonar va ser el 23 de juny, del qual va ser atès en un centre privat, i des d’aleshores n’ha patit tres més. Com a conseqüència de l’últim, a finals de setembre, encara continua ingressat a l’Arnau amb una sonda pleural de drenatge.

Una portaveu de l’hospital va negar que hi hagi hagut cap falta d’atenció i va apuntar que a començaments d’aquesta setmana tenien previst operar-lo però que, a causa de la complicació d’una intervenció a un altre pacient, no van poder fer-ho. En aquest sentit, li van proposar programar-la per al 17 d’octubre, “una data que ell va rebutjar per motius laborals”, segons explica l’hospital. No obstant, Joel va negar que hagi rebutjat aquesta data. “He rebut aquesta tarda [ahir per al lector] una notificació en la qual em programen l’operació per al dia 17 d’octubre, és la primera cita quirúrgica que rebo. Jo, encantat que m’operin aquell dia, perquè una vegada em parin la fuga d’aire podré fer vida més o menys normal fins al dia de l’operació”.

Des de l’hospital Arnau també van indicar que quan el pacient va ser atès a Urgències a finals d’agost per un altre pneumotòrax, “va demanar que l’operessin aquell mateix dia, cosa que no va ser possible per prescripció mèdica, ja que la ferida de la sonda havia de cicatritzar”. Al tancament d’aquesta edició, Joel estava intentant tramitar el trasllat a un altre centre hospitalari a través de la seua mútua privada.

tracking