SEGRE

JUSTÍCIA TRIBUNALS

Condemnat a dos anys de presó per un robatori al bar dels jutjats

Va trencar de matinada el vidre de la porta d’accés i es va endur 200 euros de la caixa || Les càmeres de seguretat el van gravar tapant-se la cara abans d’entrar

Operaris treballaven per reparar la porta del bar l’endemà del succés.

Operaris treballaven per reparar la porta del bar l’endemà del succés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha condemnat un home a dos anys de presó i a pagar una indemnització de més de 1.200 euros per haver robat al bar del Canyeret. La sentència, que confirma la que en el seu dia va dictar el jutjat penal 3, considera provat que el condemnat, el març del 2013, va entrar de matinada a la cafeteria dels jutjats trencant el vidre de la porta d’accés i es va emportar 200 euros de la caixa enregistradora.

Segons consta a l’escrit del tribunal, són les càmeres de seguretat les que confirmen l’autoria dels fets, malgrat que aquestes no van registrar l’autor en el moment de trencar el vidre de la porta del bar.

El condemnat acumula diversos antecedents, també per delictes contra el patrimoni

No obstant, en aquestes s’observa com el condemnat es va dirigir primer al Jutjat de Guàrdia, però, com que no podia obrir la porta, va fer el mateix per l’accés de l’Audiència Provincial, on es va col·locar una samarreta per sobre del cap per ocultar la cara. Els agents que van visionar les imatges van confirmar que es tractava de l’acusat, “una persona habitualment involucrada en delictes contra el patrimoni”.

Aquesta versió dels fets també la va corroborar el vigilant de l’edifici, ja que durant el seu torn tan sols es va produir un incident, quan va veure una persona d’esquena pujar les escales, però a la qual posteriorment va perdre de vista.

Per tot plegat, l’Audiència desestima el recurs que l’acusat va presentar contra la sentència del Penal assegurant que no es pot provar que fos ell i el condemna a dos anys de presó com a responsable d’un delicte de robatori amb força en les coses, amb l’agreujant de reincidència. A més, haurà de pagar dos-cents euros al propietari del bar (la mateixa quantitat de diners que va sostreure) i haurà d’indemnitzar els serveis territorials del departament de Justícia amb un total de 1.034 euros pels danys causats a la porta d’accés als jutjats, en obres d’ampliació en aquell moment.

tracking