SEGRE

salut

Llum verda a l'"accés universal" a la sanitat per a residents

Ja no caldrà esperar tres mesos d’empadronament per accedir a l’atenció primària i l’especialitzada

La sala d'espera d'un centre sanitari.

El Govern aprova la llei d'"accés universal" a la sanitat per als residentsSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat ha aprovat aquest dimarts el Projecte de llei d’accés universal a l’assistència sanitària, a càrrec del Servei Català de la Salut (CatSalut). El text estableix que totes les persones residents a Catalunya tenen dret a l’assistència sanitària pública a càrrec del CatSalut. D’aquesta manera, el Projecte restableix a Catalunya la universalització de l’assistència sanitària de cobertura pública, amb independència de la situació administrativa dels residents i eliminant qualsevol desigualtat entre ells.

A més, i en el que suposa una diferència fonamental respecte al que s’exigia en instruccions dictades anteriorment pel CatSalut, aquesta normativa catalana s’eleva fins a assolir el màxim rang possible –el de llei– i elimina la necessitat de carència temporal en l’empadronament que s’exigia en instruccions anteriors.

D’aquesta manera, ja no caldrà haver d’acreditar un empadronament de tres mesos per accedir a la cartera bàsica de serveis, que inclou, entre d’altres, l’atenció primària i l’especialitzada.

Amb l’aprovació d’aquest Projecte de llei el pas següent serà trametre la proposta a la cambra legislativa.

tracking