SEGRE

SEGURETAT DISPOSITIUS

Quasi totes les càmeres de videovigilància de l'Eix i el Barri Antic, fora de servei

La Paeria assegura que la concessionària dels radars renovarà la xarxa molt aviat

Una de les càmeres de videovigilància a l’Eix, a prop de l’església de Sant Joan.

Una de les càmeres de videovigilància a l’Eix, a prop de l’església de Sant Joan.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La gran majoria de les 42 càmeres de videovigilància de l’Eix Comercial i del Barri Antic de la capital estan fora de servei a causa de la falta de manteniment, ja que el desacord entre la Paeria i la concessionària dels radars i semàfors amb càmera, que havia de procedir a la renovació gradual, ha fet que no se substitueixin o reparin les que s’avarien. En aquest sentit, fonts de la Guàrdia Urbana van assegurar a aquest diari que només funcionen quatre de les 42 càmeres, mentre que altres fonts van confirmar que el nombre és molt reduït, encara que no van poder precisar-ho. Per la seua part, la regidora responsable de Seguretat Ciutadana, Sara Mestres, va xifrar en una desena les que estan en servei. Això sí, va subratllar que molt aviat s’iniciaran les tasques de reparació i renovació de tota la xarxa.

“Fa uns dies uns dies hi va haver una reunió entre representants de la Guàrdia Urbana i de la concessionària i aquests es van comprometre a iniciar de forma immediata els treballs”, va manifestar aquest diari. Per la seua part, l’empresa no va voler fer declaracions sobre aquesta qüestió. Cal tenir en compte que la diferència en la interpretació del contracte de la concessió ha motivat que hagi notificat la presentació d’un recurs contenciós administratiu.

La xarxa de videovigilància a l’Eix i el Barri Antic es va instal·lar ja fa més de dos dècades. L’antiguitat i la falta de manteniment han fet que les càmeres s’hagin anat apagant progressivament. Així, si l’any passat encara estaven en servei al voltant de la meitat, tal com va publicar aquest diari, en els últims mesos s’han avariat algunes més, amb la qual cosa la xarxa ha quedat gairebé inoperativa.

“Sabem que hi ha càmeres que no funcionen, com tampoc ho fa el fil musical”, va indicar Jordi Carulla, representant dels comerciants del Carme i vicepresident de l’Eix. “Evidentment que seria millor per a la seguretat que totes funcionessin”, va afegir, i també va considerar que a l’Eix hi ha poca il·luminació nocturna. Al marge d’això, Carulla va incidir en la necessitat d’actuar contra les actituds incíviques.

Una de les càmeres de videovigilància a l’Eix, a prop de l’església de Sant Joan.

Una de les càmeres de videovigilància a l’Eix, a prop de l’església de Sant Joan.

tracking