SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

“No volem revenja, sols justícia i que l’assassí de la meua filla compleixi tota la condemna”

Hores abans del judici parlen els pares de Mónica, la jove assassinada pel seu company a la Mariola

L’advocat Xavier Prats amb la mare, Lucía García, i el padrastre, Miguel Otero, de la jove assassinada a la Mariola.

L’advocat Xavier Prats amb la mare, Lucía García, i el padrastre, Miguel Otero, de la jove assassinada a la Mariola.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

“No vull revenja, sols justícia perquè l’assassí de la meua filla purgui a la presó el que li va fer.” Aquestes paraules són de la mare de Mónica Pérez García, la jove assassinada per la seua parella, Pastor José Romero, el març del 2015, hores abans que comenci el judici demà amb l’elecció del jurat que el jutjarà la setmana que ve a l’Audiència Provincial de Lleida.

Un any i mig després de la mort de la jove de 24 anys i mare de dos nens de 3 i 2 anys, els pares de Mónica diuen no guardar rancor. Només volen que l’assassí compleixi la pena de presó que se li imposi. L’acusació particular, exercida pels pares i representada per l’advocat Xavier Prats, de Prats Advocats, sol·licita la mateixa pena que la Fiscalia, 25 anys de presó per a l’assassí confés per assassinat, maltractament habitual i tinença il·lícita d’armes.

Segons Prats, la instrucció ha demostrat que Romero és culpable –ell mateix va confessar el crim en una carta en la qual demanava perdó– i que va disparar dos trets per l’esquena a Mónica “sense que ella pogués defensar-se”. Per justificar-se, afegeix Prats, Romero es va engegar dos trets, pels quals va resultar ferit lleu.

“Volia matar-la perquè la perdia, ella se n’anava de casa i en aquell moment ell li va disparar per l’esquena”, assegura l’advocat. L’acusació particular descarta que Romero pateixi un trastorn mental, com al·lega la defensa, que sol·licita rebaixar els fets a homicidi. A més, els pares aporten proves que la seua filla era sotmesa a maltractaments de forma reiterada des d’almenys finals del 2011.

“Ella sempre em negava que ell li pegava, fins que al final m’ho va explicar. Però tenia por que li prenguessin els nens o ens fessin mal”, explica la mare de la jove assassinada, Lucía García. “L’únic que em consola és que l’assassí compleixi per les pallisses que al final van acabar amb la mort de la meua filla”, constata. Al costat del padrastre de Mónica, Miguel Otero, Lucía insisteix que no vol revenja. “Vull que pagui amb la presó”, assegura.

Els fets van ocórrer el 30 de març del 2015 al portal del domicili de la parella, situat als blocs Ramiro Ledesma. El judici a l’Audiència Provincial començarà demà divendres amb la selecció del jurat popular. La vista es reprendrà dilluns i està previst que es prolongui fins dimecres amb les diferents declaracions.

tracking