SEGRE

La Fiscalia demana 81 anys de presó per a l'apuñalador neonazi

També sol·licita que se li prohibeixi residir a Lleida durant 10 anys a partir de l’acabament de la condemna

Alejandro Ruiz surt de l'hospital Santa Maria després de ser detingut el dia posterior al fets.

La Fiscalia demana 81 anys de presó per a l'apuñalador neonaziSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia ha demanat 81 anys de presó per a Alejandro Ruiz Vidal, el jove neonazi que va confessar ser l’autor de l’apunyalament de cinc persones en ple carrer a Lleida. El fiscal també ha sol·licitat la prohibició de residir a Lleida durant deu anys després de la pena de presó.

Ruiz Vidal, d’originari de Logronyo i que quan van tenir lloc els fets estudiava tercer de Medicina a la UdL, segueix ingressat al Centre Penitenciari Ponent després que el mes de setembre passat l’Audiència Provincial de Lleida prorrogués fins el 26 de setembre de 2018 la presó preventiva.

Les víctimes havien demanat que es prorrogués l’empresonament davant del temor que pogués sortir al carrer en complir-se el termini màxim que la llei permet quant a la presó preventiva abans de la celebració del judici.

El jutge d’instrucció va acordar a finals del mes d’abril el processament de jove per cinc delictes d’homicido en grau de temptativa que podrien comportar penes de fins 10 anys de presó per cada un d’ells. També el va processar per un delicte de danys mitjançant incendi, ja que el jove va calar foc al seu pis de Rovira Roure abans dels apunyalaments.

Les acusacions particulars van anunciar que l’acusaran de cinc delictes d’intent d’assassinat amb l’agreujant de racisme i xenofòbia, ja que consideren que va agredir persones pel seu origen estranger.

El judici podria celebrar-se en els propers mesos.

tracking