SEGRE

tribunals

L'acusat de l'assassinat de Mónica Pérez reconeix que volia matar-la

S’han viscut moments de tensió a la sortida del jutjat quan els Mossos s’enduien l’exparella de la víctima

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’acusat de matar la seva exparella al barri de la Mariola de Lleida ha reconegut la intencionalitat dels fets durant el judici celebrat aquest dilluns a l’Audiència Pronvicial. L’acusació particular li demana 25 anys pels delictes d’assassinat, maltractament i tinença il·lícita d’armes.

L’acusat, Pastor José Romero, ha reconegut la intenció de matar a Mónica Pérez quan aquesta va comunicar-li que l’abandonava definitivament. La jove, de 24 anys i mare de dos fills del matrimoni, va morir el març del 2015 quan va rebre dos impactes de bala a l’esquena i a poca distància disparats presumptament per l’acusat.

A partir del reconeixement del fets, els advocats han refusat alguns dels testimonis en considerar que la declaració és suficient per condemnar a Pastor José Romero per un delicte d’assassinat

La defensa de Pastor, no obstant, tot i reconèixer la intencionalitat, espera poder arribar a un acord pel qual es condemni al seu defensat a 17 anys de presó. En aquest sentit, demana que se li apliquin els atenuants de drogoaddicció i també el de reparació de dany ja que l'acusat ha aportat al jutjat 5.000 euros perquè li siguin lliurats a la família de la víctima, en concepte d'indemnització.

Mentre, l’advocat de la família de Mónica Pérez continua demanant els 25 anys de presó i una indemnització de 250.000 euros, tot i que reconeix que l’objectiu de la família és que l’acusat compleixi pena íntegra sigui quina sigui i que aquest reconegui la intencionalitat. Per això no es descarta arribar a un acord que ha d'incloure 10 anys de llibertat vigilada

La vista oral continuarà aquest dimarts amb la resta de testimonis, entre ells el de la mare de la víctima, Lídia García, que no ha pogut reprimir els plors durant el judici.

Aldarulls a la sortida

Després de la primera jornada de judici s'han viscut ja al carrer moments de tensió a la sortida del jutjat. Ha passat quan els efectius dels Mossos d’Esquadra s'enduien l'acusat novament cap a la presó, on s'hi està de manera provisional des de la seva detenció.

Familiars i amics de la víctima han increpat i colpejat el vehicle policial on presumptament anava l'acusat i els Mossos han hagut d'intervenir per evitar-lo.

Fins i tot una dona d'edat avançada i familiar de la víctima ha patit un desmai a causa de la situació, però s'ha recuperat minuts després, i un jove de la mateixa família ha acabat amb petites contusions.

La família de la víctima no ha arribat a coincidir amb la família de l'acusat, que no han entrat als jutjats per evitar enfrontaments.

Vídeo dels aldarulls

A la sortida dels jutjats s'han viscuts moments de tensió.

L'acusat de l'assassinat de Mónica Pérez reconeix que volia matar-laItmar Fabregat

Amics i familiars de la víctima abans d'iniciar-se el judici.

L'acusat de l'assassinat de Mónica Pérez reconeix que volia matar-laItmar Fabregat

tracking