SEGRE

urbanisme

L'antiga escola agrària La Ginesta de Lleida acollirà un alberg juvenil

La comissió d’urbanisme dóna l'últim vistiplau a la rehabilitació del complex

Una vista de l'edifici de l'antiga escola agraria La Ginesta.

L'antiga escola agrària La Ginesta de Lleida acollirà un alberg juvenilGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Comissió territorial d’urbanisme de Lleida ha donat aquest dimarts el seu últim vistiplau al Pla especial per rehabilitar el complex de l’antiga escola familiar agrària La Ginesta i destinar-lo a educació en el lleure i alberg juvenil.

El cos central és una masia del segle XVIII que havia estat vinculada a una explotació agrícola, en una finca de 7.581 metres quadrats. La masia es va transformar en una escola de formació agrària amb internat, dotada d’aules, menjadors i dormitoris.

El nou ús previst per a La Ginesta haurà de tenir present que l’edifici es troba inclòs en el Catàleg d’elements històrics i artístics de Lleida. Per tant, haurà de mantenir el mateix volum i estructura funcional; respectar els materials, la seva textura i cromatisme, i el formalisme arquitectònic.

Perquè el Pla especial sigui vigent, calia que l’ajuntament rebés una garantia corresponent al 12% del cost de les obres. Complert aquest tràmit, la Comissió ha donat llum verda a la publicació del Pla al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC).

tracking