SEGRE

SANITAT TECNOLOGIA

Cues a l'Arnau per la caiguda ahir del servidor informàtic dos hores

Quatre professionals van introduir manualment les dades dels pacients amb visita programada || La incidència va afectar els vuit hospitals públics catalans

Cues en un dels taulells d’ahir a l’Arnau de Vilanova.

Cues en un dels taulells d’ahir a l’Arnau de Vilanova.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La caiguda del servidor informàtic SAP que utilitzen els vuit hospitals públics catalans ahir durant dos hores va provocar llargues cues a l’Arnau de Vilanova a l’hora d’admetre els pacients que tenien programada una consulta amb l’especialista. En concret, la incidència es va produir de les 11.37 a les 13.33 hores, segons van informar fonts de l’hospital, i va provocar que els usuaris haguessin de passar pel taulell per validar que havien arribat al centre, ja que les màquines lectores de targetes que informen el pacient de la planta i la consulta on s’han de dirigir no estaven operatives a causa de la incidència informàtica.

Per pal·liar les esperes i agilitzar l’admissió dels pacients, l’hospital lleidatà va incorporar quatre persones del servei de Programació perquè introduïssin les dades manualment a l’ordinador. Altrament, els facultatius no haurien tingut constància que el pacient ja es trobava al centre. Amb tot, des de l’hospital van subratllar que l’avaria informàtica no va provocar la cancel·lació de cap visita ni una altra conseqüència més que a nivell organitzatiu.

La incidència informàtica d’ahir no va comportar la cancel·lació de cap visita, segons l’hospital

Una pacient afectada va explicar ahir a aquest diari que les cues eren llarguíssimes al migdia en alguns taulells ja que coincidien persones que no podien validar la visita a les màquines i altres que volien programar-ne una de nova amb l’especialista. “Després d’uns minuts de caos, em van cridar de seguida i vaig passar a la consulta només cinc minuts després de l’hora prevista”, va assegurar.

La caiguda del servidor informàtic, que va afectar els vuit hospitals de l’Institut Català de la Salut (ICS), no va repercutir als ambulatoris, ja que utilitzen un sistema informàtic diferent i conegut com a e-CAP. De fet, aquests dos programes (e-CAP i SAP) només comparteixen un apartat de prescripció de medicaments, segons van indicar fonts sanitàries.

tracking