SEGRE

HABITATGE ADMINISTRACIÓ

Denuncien que el padró és una trava per llogar pisos

Hi ha inquilins que no poden empadronar-se perquè encara figuren els antics || Els API demanaran una solució a la Paeria

L’Omac de l’edifici Pal·las gestiona els empadronaments.

L’Omac de l’edifici Pal·las gestiona els empadronaments.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Agents de la Propietat Immobiliària (API) i els administradors de finques tenen previst enviar una carta a l’ajuntament de Lleida per reclamar que solucioni els problemes amb l’empadronament d’inquilins de pisos de lloguer, que han anat a més en els últims mesos. “És un problema continu. Clients que s’empadronaran i no els deixaran fer-ho perquè ja hi ha altres persones inscrites en el pis anteriorment que no s’han donat de baixa. Els diuen que han de venir els inquilins anteriors a desempadronar-se, però a veure com els trobes”, va criticar el president del Col·legi d’API, Josep Maria Esteve.

L’empadronament resulta imprescindible per a tràmits com ara beques d’estudis o per inscriure fills a l’escola, entre molts d’altres, de manera que en alguns casos les persones afectades han arribat a renunciar al lloguer que acabaven de firmar per aquesta raó, la qual cosa comporta, a més, les queixes dels propietaris. Aquesta situació passa especialment en pisos més vells, que en molts casos tenien ocupants d’origen immigrant que han canviat de ciutat o, fins i tot, de país. “Als propietaris els demanen moltes obligacions, com les cèdules d’habitabilitat, els certificats d’eficiència energètica i pagar els impostos, però l’administració no compleix la seua obligació de tenir el padró actualitzat”, va lamentar Esteve. Tenen previst sol·licitar una reunió amb l’alcalde per acabar amb aquesta problemàtica.

En alguns casos, els clients renuncien a llogar un pis en el qual no aconsegueixen empadronar-se

L’ajuntament porta a terme periòdicament expedients de baixa per inscripció indeguda en el padró. De fet, aquest mes ha tramitat un total de noranta-una baixes per aquesta raó. No obstant, l’actualització resulta difícil, ja que els ciutadans, tret que s’empadronin en un altre habitatge de la mateixa ciutat, gairebé mai van a esborrar-se del padró quan es traslladen fora.

Des del 2008, la Paeria aplica un decret per combatre la sobreocupació d’habitatges que impedeix empadronar en un pis més persones de les previstes en els paràmetres d’ocupació màxima de les cèdules d’habitabilitat.

tracking