SEGRE

POLÈMICA

Presons ja va concedir divuit permisos més al violador reincident abans de l'últim atac

Sortides de menys de 2 dies en què no cal autorització judicial || El jutge de Vigilància Penitenciària en va denegar 13 i en va concedir 2, entre els quals el que va aprofitar el delinqüent per agredir la dona

Tomás Pardo Caro, ahir a la sortida dels jutjats de Rubí.

Tomás Pardo Caro, ahir a la sortida dels jutjats de Rubí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La direcció general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat havia atorgat des de l’any 2015 un total de divuit permisos a Tomás Pardo Caro, conegut com el violador de Martorell i que va ser arrestat diumenge acusat segrestar, violar i ferir greument una dona d’Igualada al sortir de permís de la presó de Lleida (com va avançar SEGRE dilluns). Es tracta de sortides de menys de 48 hores per a les quals té competència exclusivament l’autoritat administrativa i no l’autoritat judicial, segons va informar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). En canvi, el jutjat de Vigilància Penitenciària número 2 de Catalunya, amb seu a Barcelona i competent, encara amb informe favorable de la Junta de Tractament, va denegar en tretze ocasions el permís a l’ara detingut i l’hi va concedir en dos. El mes de juliol passat va disfrutar de la primera sortida de tres dies que s’atorga amb autorització judicial. La segona va ser del cap de setmana passat, quan va aprofitar per atacar la dona. Val a recordar que va ser traslladat aquest estiu a la presó de Ponent, derivat des de Can Brians 1, perquè pogués sortir a treballar en tallers del CIRE de Raimat.

Tomás Pardo va ingressar ahir a la presó sense fiança després de passar pel jutjat de Rubí. El delinqüent sexual es va negar a declarar. La causa està oberta pels delictes de detenció il·legal, agressió sexual, assassinat en grau de temptativa, robatori amb violència i intimidació, lesions i estafa.

El ‘violador de Martorell’ va ingressar ahir després de passar a disposició judicial a Rubí

Per la seua banda, la víctima, de 52 anys, continuava ahir ingressada a l’UCI de l’hospital de Terrassa i el seu estat era estable dins de la gravetat, encara que no es tem per la seua vida, segons va informar el centre, que va afegir que “en les pròximes hores se li efectuaran les proves mèdiques pertinents per valorar la seua evolució”. Igualada va acollir ahir una concentració en solidaritat amb la víctima, que va rebre ganivetades al coll i va ser tirada per un barranc.

Justícia diu que només el 6% reincideixen i revisarà aquest cas

El subdirector general de Rehabilitació de la direcció general de Serveis Penitenciaris de la Generalitat, Carles Soler, va assegurar ahir que el percentatge de reincidència dels violadors a Catalunya és del 6%, molt inferior al d’altres països. Al seu torn, el conseller de Justícia, Carles Mundó, va afirmar que “no descartem depurar responsabilitats”. “Es revisarà des del primer paper fins a l’últim de tot el que s’ha fet”, va insistir Mundó en una entrevista a 8TV, en la qual va afirmar que el sistema de reinserció no és tan perfecte com per respondre a la conducta imprevisible d’una persona. “Si ha aconseguit enganyar tantes persones és perquè el sistema falla o perquè ha realitzat una actuació inesperada”, i va recordar que fins a tres equips de professionals de diferents centres penitenciaris van validar en el seu dia divuit permisos al violador. D’altra banda, el president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes, va dir ahir que les lleis es projecten amb “caràcter general” i no es poden canviar només perquè en algun cas tingui efectes “perversos”.

Tomás Pardo Caro, ahir a la sortida dels jutjats de Rubí.

Tomás Pardo Caro, ahir a la sortida dels jutjats de Rubí.

tracking