SEGRE

URBANISME PATRIMONI

Frenada la demolició de Magisteri perquè han trobat uralita a l'edifici

Canonades de desaigüe i altres elements són d’aquest material, que conté el perillós amiant || Ara la Generalitat ha de tramitar un pla de treball específic

Aspecte que presentava ahir el recinte de l’edifici de Magisteri.

Aspecte que presentava ahir el recinte de l’edifici de Magisteri.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La demolició de l’edifici de Magisteri, els treballs del qual van començar el 22 de setembre passat i que la Generalitat preveia que durés dos mesos, es retardarà perquè els operaris s’han trobat que les canonades de desaigüe i altres elements com ara xemeneies són de fibrociment (uralita), un material que conté amiant, mineral que pot ser cancerigen si està trossejat o deteriorat. Així ho van revelar els resultats de les cales que es van realitzar a l’edifici, segons van explicar ahir a aquest diari fonts del Govern, que van subratllar que són troballes força habituals en edificacions antigues.

Això ha obligat a frenar els treballs de demolició, ja que per continuar-los és necessari que el departament de Treball aprovi el pla d’actuació elaborat per la constructora responsable de la demolició (Construccions Deco) en el qual detalli com es durà a terme la manipulació d’aquests materials per garantir la seguretat laboral i de salut dels treballadors. Es tracta d’un mer tràmit protocol·lari però obligatori per llei, segons van assegurar les mateixes fonts governamentals. La constructora el va presentar el 4 d’octubre passat i la conselleria té un termini de quaranta-cinc dies per aprovar-lo, és a dir, fins al 21 de novembre vinent.

Mentre les màquines i grues no poden accedir dins de l’immoble, els operaris realitzen altres tasques manuals, com el desmuntatge de mobiliari o d’instal·lacions que no impliquin cap risc.

Feia 23 anys que l’edifici de Magisteri, ubicat entre els carrers Bonaire, Sant Martí i Camp de Mart, es trobava clausurat després que hi detectessin bigues aluminoses arran de les obres d’adequació d’una biblioteca. La demolició costarà 252.102 euros i generarà 8.100 tones de runa. Després d’enderrocar-lo, el solar de 5.200 m

²

s’adequarà per acollir unes 200 places d’aparcament de pagament, que donaran servei sobretot les nits de lleure de la Zona Alta.

tracking