SEGRE

RELIGIÓ EQUIPAMENTS

El Govern aposta per destinar una part del cementiri a musulmans

El director d’Assumptes Religiosos preveu que la mesquita acabarà sent una realitat

Imatge del multitudinari rés per al final del ramadà al juliol al Palau de Vidre.

Imatge del multitudinari rés per al final del ramadà al juliol al Palau de Vidre.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El director d’Afers Religiosos de la Generalitat, Enric Vendrell, va defensar ahir a Lleida l’habilitació d’un sector del cementiri per enterrar-hi persones de religió musulmana seguint els ritus d’aquesta creença, per una qüestió de llibertat religiosa. “Hem de plantejar-nos que cadascú té dret a ser enterrat d’acord amb les seues creences, té lògica”, va afirmar Vendrell en un acte a Lleida (més informació a la pàgina 37), amb referència a la petició llançada per la comunitat a través d’aquest diari la setmana passada.

“Quan van arribar com a emigrants fa 15 o 20 anys, els cementiris és de l’últim que es van preocupar. El que volien era una ocupació, un lloc on viure, una escola per als seus fills... En bona mesura, quan morien, repatriaven els cossos, perquè eren més d’allà que d’aquí, però això canvia quan són ja més d’aquí que d’allà. Haurem de fer el procés d’anar adaptant els cementiris del país a les creences, perquè és un dret fonamental”, va afegir.

Pel que fa a la necessitat d’una mesquita pròpia, un problema que la comunitat arrossega des de fa anys, Vendrell es va mostrar “convençut” que acabarà sent una realitat, però va deixar clar que “la Generalitat no sufraga la construcció de temples”.

“Ells seran els que el tirin endavant quan de veritat s’ho plantegin i tinguin la determinació i els diners. Tindran les converses que hagin de tenir amb l’ajuntament per buscar el millor emplaçament i serà una realitat”, va pronosticar.

tracking